Dünyanın en büyük turşusunu kurdular  
ABONE OL

Çubuk Belediyesi tarafından 13-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ‘13. Uluslararası Turşu ve Kültür Festivali’nin tanıtım etkinliğinde, dünyanın en büyük turşu kurma rekor denemesi yapıldı. 

Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Çubuk turşusunun patentinin ve uluslararası coğrafi işaret belgesinin alındığını söyledi. Kaliteden ödün vermeden dünyanın en büyük turşusunu kurarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi amaçladıklarını belirten Acehan, Çubuk turşusunun ününün Türkiye’de ve dünyada bir kez daha duyurulacağını dile getirdi. Acehan, “Bugün hep birlikte kuracağımız turşumuzu festivale katılacak misafirlerimize ikram edeceğiz” dedi. 

GUİNNESS’E BAŞVURACAKLAR  

Acehan, festivale katılımın önceki yıllardaki gibi yoğun olacağını belirterek, “Bu yıl alanımızı 74 dönümlük piknik ve dinlence alanıyla biraz daha büyüttük. Stant satış sayımızı da 300’ün üzerine çıkardık. Böylece daha muhteşem bir festivali hep birlikte gerçekleştireceğiz. Kültür Sokağı’nı genişleterek daha zenginleştireceğiz. Önceki yıllardan farklı olarak iki sahnemiz olacak” ifadelerini kullandı. Acehan, “Guinness Rekorlar Kitabı için rekor denemesi yapacağımız bir buçuk tonluk turşu kavanozumuz, festival sonrasında Çubukabad Parkı’nda daimi olarak sergilenecek. Özel bir platforma yerleştirilecek bu devasa turşu kavanozu önünde vatandaşımız fotoğraf çektirebilecek. Hep birlikte Çubuk’u cazibe merkezi haline getirmeye devam edeceğiz. Böylece ilçemize ziyaretler daha da artacak, esnafımızın yüzü gülecek ve halkımız rahat bir nefes alacak” diye konuştu.