Astrolojide retro ne anlama gelir?
ABONE OL
Bir şeyleri düzeltmek istersiniz ama genellikle bu dönemde atılan adımlar gezegenin soğuk ve yoğun enerjisi dolayısı ile çok başarılı olmayabilir. Bir anlamda karmik dönemlerdir bunlar. Elbette karmayı karmaya döndürmek elinizdedir. Size düşen retro zamanlarda gezegen konuları ile ilgili yeni adım atmamak ve sadece düşünmektir. Düşünmek bu dönem çok yararlıdır. Yazı, sanat, bilim, edebiyat konularında ciddi ilerlemeler gösterebilirsiniz. İçe dönüş çok yararlıdır. Meditasyon yapabilirsiniz.
 
  Merkür Retro’su: Bir yılda 4 kez retro olan bu gezegen iletişim konularında aksaklık verir. Kararsızlık, sözleşmelerin gecikmesi, teknolojik aletlerin bozulması bu döneme rastlar. İnsanlar birbirini yanlış anlar ve sürekli aksilikler olur. Bu dönemde dedikodular artar, bilgi kirliliği çoktur. Alınan kararlardan sıklıkla vazgeçilir. Bilinçaltında yatan düşünceler açığa çıkar 
 
  Venüs Retro’su: 1,5 yılda bir kez olur. İlişkilerin sorgulanma evresidir. Eski sevgililerin dönüşü bu döneme rastladığı gibi, mevcut ilişkilerin tehlikeye düşmesi de bu dönemde olur. Aldanma, aldatılma deneyimleri de genellikle bu döneme denk gelir. Ayrıca karşı tarafın gerçek yüzünü yine bu dönemde öğrenebilirsiniz. Bu dönemde başlayan ilişkiler kalıcı olmaz. Bazen ruh eşleri bu dönemde karşılaşabilir ki onlar da çeşitli karmik sınavlardan sonra ilişkide uyuma ulaşacaklardır. Bu da bir sonraki Venüs Retro’suna kadar ilişkinin krizinin geçememesine neden olacaktır.