ABONE OL
Mezuniyet töreni şehitlerin anısına yapılan saygı duruşu ve sonrasında okunan İstiklal Marşı ile başladı. Törende daha sonra 14. Dönem Pomem birincisi Emrah Göden bir konuşma yaptı. Göden konuşmasında Atatürk ile ve inkılapları doğrultusunda gece gündüz demeden fedakarca görevlerini yapacaklarını belirterek; ‘Polis adayları olarak ülkemize, milletimize ve vatanımıza sadakatle görevimizi yerine getireceğiz’ dedi.
 
Dönem birincisinden sonra konuşan Polis Okulu Müdürü Sami Ekim ise bugün burada mezun olan polis adaylarının burada almış oldukları eğitim ile görevlerinde büyük başarılara ulaşacaklarını ümit ettiğini söyledi. Ekim konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün burada mezun olan meslektaşlarım teşkilatımıza büyük güç katarak kadrolarımıza büyük sinerji getirecektir. Sizler şerefli kutsal bir mesleğin mensupları olarak çok çalışıp mazlumlar ve mağdurların yardımcıları olacaksınız. Unutmayınız ki en değerli varlık olan insanımıza hizmet edeceksiniz. İnsani değerlerden asla ödün vermeyiniz. Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, anne kadar da şefkatli olmalıdır” dedi.
 
Polis Okulu Müdürü Sami Ekim’den sonra konuşan Vali Aksoy ise mezun olan öğrencilere meslek hayatlarında başarılar dileyerek yapacakları mesleğin kutsal bir meslek olduğunu belirtti. Vali Aksoy konuşmasına şöyle devam etti:
“Bugün Diyarbakır’da eğitim vermekte olan Ali Gaffar Okkan Polis Eğitim Merkezimizden mezun olacak polis adaylarının yemin töreninde sizlerle birlikte olmaktan, sizlerle aynı heyecanı paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyor, öğrencilerimizin velileri başta olmak üzere ve tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Türkiye’de nüfusun büyük bir çoğunluğunun oturduğu kentlerde, huzur ve güvenliğin sağlanmasında emniyet teşkilatımız görev yapmaktadır. Emniyet teşkilatımız kurulduğu günden beri halkın huzur ve güvenliği için vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için her noktada görev yapan bir teşkilat olarak bugünlere gelmiştir. İç güvenlik kapsamı içerisinde jandarma teşkilatımız, denizlerimizde sahil güvenliğimiz aynı kapsamda görev ifa eden kurumlarımızdır. Suç ve suçlularla mücadelede de yeni gelişen şartlara göre güvenlik birimlerimiz kendisini geliştiriyor ve daha ileri bir noktaya taşıyor. Polis teşkilatı da, bu kapsamda kendini sürekli geliştiren, değişen suç türlerine göre, bunlara karşı nasıl hareket edileceği konusunda çalışmalar yapan bir teşkilat olmuştur. Bugün buradan mezun edeceğimiz polislerimizin bir kısmı üniversite mezunu, bir kısmı da ayrıca yüksek lisans yapmış arkadaşlarımız. Birçok alanda eğitim almış, ancak meslek olarak polisliği tercih etmiş, buraya gelerek polis olmak için de eğitim almışlardır. Onların almış olduğu üniversite eğitimi ve polis olmak için aldıkları eğitim, polis teşkilatımıza ayrı bir güç ve heyecan katacaktır.
 
Polis teşkilatımız halkın huzur ve güvenliği için, 24 saat esasına göre görev yapmaktadır. Mezun olacak arkadaşlarımız da aynı şekilde görevlerini sürdürecekler. Mezun olan arkadaşlarımıza şu tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Hukukun üstünlüğünden asla şaşmayın. İnsan haklarına ve onun temel kriterlerine mutlaka uyun. İnsanlara şefkatle, suçlulara ise cesaretle yaklaşın. Suçlularla mücadele etmekten asla çekinmeyin, halkın huzur ve güvenliği için gereken çalışmaları da amirlerinizin emirleri doğrultusunda yerine getirin. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna mücadele eden polis teşkilatımız, aynı kararlılıkla mücadelesini sürdürecektir. Ben bu noktada, gerek halkın huzur ve güvenliği için,  terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar esnasında şehit olan tüm polis memurlarımıza ve diğer şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Bu teşkilat, geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da çalışmalarına aynı kararlılıkla devam edecektir. Değerli öğrenci velileri sizler de,  halkın huzur ve güvenliği için çalışacak olan polis teşkilatına en değerli varlıklarınızı teslim ettiniz. Bugün onların mezuniyetlerine katılmanın onurunu yaşıyorsunuz. Onların buradan mezun olmaları halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına önemli katkıda bulunacaktır. Bütün öğrenci velilerimizi tebrik ediyorum.
 
Değerli katılımcılar; değerli polis adaylarının mezun olma sürecinde önemli katkıları olan polis okulu müdürümüz, öğretim üyeleri ve okul çalışanlarına teşekkür ediyorum. Yeni görevlerinizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Vatana ve millete bu önemli görevi sunma noktasında başarılar diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum”
 
Konuşmaların ardından tören, dönem birincisi Emrah Göden’in yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam etti.  Törende daha sonra dönem öğrencileri arasında dereceye girenlere protokol tarafından hediyeler verildi. Mezun olan polis adaylarının yemin etmesinin ardından verilen kokteylle mezuniyet töreni sona erdi.