Vali Işın'dan çarpıcı açıklama
ABONE OL

Ağrı Valisi Musa Işın, Tutak'ın Ekincek köyü Fatih Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Ekincek köyü Camisi açılışına katıldı. Ekincek köyü Camisi'nin açılışına, Tutak Kaymakamı Ramazan Kendüzler, kurum müdürleri, köy halkı ve vatandaşlar katıldı.

Işın, burada yaptığı konuşmada, bu caminin yapılmasında emeği gecen başta köy muhtarımız, azalar ve köy halkına gerek burada oturan gerekse dışarıda oturan emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Çok güzel bir cami olduğunu ifade eden Vali Işın, "Allah sağlık ve huzur içerisinde ibadet etmeyi nasip etsin. Camiler bizim kimliğimizdir. Toplumların kimliğidir. Bizim Türk milletinin İslam âleminin kimlikleridir camiler. Bir yerde minare varsa, teki ifade ediyorsa bizim için oralar emin ve güvenilir bir yerdir. Çok şükür milletimizin hemen hemen yüzde 99'u Müslümandır. İnanç ve geleneklerine bağlıdır. Bu konuda çok titiz ve dikkatlidir. Allah bu birliğimizin vesilesi olan dinimizden ve İslam’dan bizi uzaklaştırmasın" dedi.

Son zamanlarda ülkemiz ve ilimizde bazı terör olayları meydana geldiğini söyleyen Vali Işın, şöyle konuştu:

"Ancak şunu ifade edeyim ki ilimizde Allah'a şükürler olsun terör örgütü PKK ile çok ciddi bir mücadele yapılmaktadır. Geldiğimiz günden beri biz vatandaşımızın canını namusunu ve malını korumak için görev yaptığımızı ifade ettik. Devletin de birinci görevi vatandaşının canını namusunu ve malını korumaktır. Bu devletin asli görevidir. Bizde bu görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Hepinizle birlikte hepimiz vatanımızı, milletimizi ve ülke bütünlüğünü halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için birlikte çalışıyoruz. Halkımızla birlikte bu mücadeleyi veriyoruz. Halkımız bizimle birliktedir. Allah'a şükürler olsun ki devletin hükümranlığı her yerdedir ve her yerde bu hükümranlığını devam ettirecektir. Devlet vatandaşların huzur ve güvenliği için kurulmuştur. Önemli görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini emniyet ve asayişi temin etmektir. Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz. Size malınıza ve namusunuza kast etmeye çalışanlara hiçbir şekilde fırsat vermiyoruz ve vermeyeceğiz. Bu konuda devletimiz son derece kararlıdır."

Vali Işın, "Nitekim son zamanlarda yapılan operasyonlar sayesinde terör örgütünde yavaş yavaş çözülmeler meydana gelmektedir. Özellikle ilimizde önceden bir kaç kişi teslim olmuştu. Dünde iki kişi silahları ile birlikte teslim oldu. Bu devam edecektir. Devletin gücü herkesin gücünün üzerindedir. Hiçbir terör örgütü hiç kimse devletten daha güçlü değildir" diye konuştu.

Çözüm sürecini çok kötüye kullanan terör örgütü ve yandaşları bugün  boyunlarının bükük olduğunu ifade eden Vali Işın, "Rezil ve zelil bir durumdadırlar. Allah onları daha rezil ve zelil etsin inşallah. Tek bir terörist dağda oluncaya kadar onlarla mücadele edeceğiz. Biz şer ocaklarının temsilcisi ve maşası olan, hiçbir şekilde halkımızı temsil etmeyen halkımızın malına, canına ve namusuna kast eden bu şer odağına karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Halkımızın huzur ve rahatlığını sağlamak amacıyla başlatılan çözüm sürecini sabote etmiştir. Uyuyan polislerimizi yataklarında şehit etmiştir. Trafik kazası var diye çağrılan polislerimizi şehit etmiştir. Normal asayiş görevini yapan astsubaylarımızı ve askerlerimizi şehit etmiştir" dedi.

Vali Işın, şöyle devam etti:

"Doğubayazıt Iğdır arasında, Doğubayazıt Gürbulak arasında ve Doğubayazıt Çaldıran arasında normal ticari görevlerini devam ettiren sıradan vatandaşlarımızın kamyon ve tırlarını yakılmış ve insanlar öldürülmüştür. Bu vahşet karşısında devletimiz bugün gerekeni yapmaktadır. Bunlar için verilmesi gereken cevap ne ise devletimiz yapıyor ve yapacaktır da. Yapılan operasyonlarla birlikte PKK büyük zayiat vermektedir. İlimizde de bütün Türkiye'de de vermektedir. İçeride ve dışarıda bunun yandaşlarına da verilecektir. Sadece terör örgütünün dağdaki kadroları ile mücadele etmiyoruz. Onlara dolaylı ya da doğrudan destek verenlerle de mücadele ediyoruz. Hiçbir şekilde göz yummayacağız. Onlara lojistik destek sağlayan moral ve motivasyon desteği sağlayan her kim olursa olsun devletin eli onların yakasında ve boyunlarında olacaktır. Vatandaşlarımızın desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

PKK'nın şuan çok büyük zayiat verdiğini kaydeden Vali Işın, "PKK ve PKK'nın yandaşlarından sizlerin ne çektiğini siz daha iyi biliyorsunuz. Onların eşkıyalıklarını ve haydutluklarını sizler hepiniz müşahede ediyorsunuz. Görüyorsunuz, yaşıyorsunuz ve biliyorsunuz. Dolayısı ile  yapmış oldukları bu cinayetler, haydutluklar ve eşkıyalıklar karşısında ne siz sesiz kalabilirsiniz nede devletimiz sesiz kalabilir. Dolayısı ile bugün geldiğimiz noktada da devletimiz halkımızla birlikte bu eşkıyalarla mücadele etmektedir. Çok büyük zayiatları olmuştur. Belleri kırılmıştır. Tek bir terörist dağda oluncaya kadar bu mücadele devam edecektir. Yaz kış demeden bu haydutlarla bizim mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

'Çocukları uyaralım kötü yollara girmesinler' diye konuşan Vali Işın, "Çocuklarınıza sahip çıkan onlar daha fidan iken koparılmalarına toprağa gömülmelerine bu terör örgütünün özellikle anarşist haydutların elinde yok olmalarına fırsat vermeyin. Onlar belki genç yaşın vermiş olduğu heyecanla girebilir" dedi.

Yavaş yavaş teslim olduklarınısöyleyen Vali Işın, şöyle devam etti:

"Oradaki hayatı görüyorlar. Ceza evine girmeyi göze alarak teslim oluyorlar. Kendileri için ceza evinin dağdan daha selameti olduğunu bilerek geliyorlar. Çocukları kandırıyorlar götürüyorlar. 14-15 yaşlarında kız çocukları var. 16-17 yaşlarında erkek çocukları var. Ondan sonra utanmadan 'devlet çocukları öldürüyor' diye bağırıyorlar. Siz öldürüyorsunuz. Siz doktorları, öğretmenleri, masum çocukları öldürüyorsunuz. Siz ambulansları yakıp yıkıyorsunuz. Sizin insanlık adına herhangi bir şeyiniz kalmış değil ki. Siz insanlıktan istifa etmişsiniz. Söyler misiniz Allah aşkına insan olan birisi sizin televizyonda izlediklerinizin hiçbirisini yapabilir mi? Adam ve çocuk öldürebilir mi? Gencecik çocukları dördüncü kattan atıp sonra taşla ezip, araba üzerinden geçirip sonra da onun üzerine benzin döküp yakabilir mi bir insan? Bunlar asla bizden değildir. Bunlar ne Kürt, Türk, Arap ve ne de insandır. Bunlar canavar ve hayvandan daha aşağılık yaratıklardır. Devletimizin kahhar eli sürekli bunların başlarında zonklayacaktır."

Esnafın bunlar yüzünden alacağını alamadığını ve borcunu ödeyemediğini vurgulayn Vali Işın, "Tahsilatını yapamıyor, sigortasını yapamıyor. Peki, düşündüğümüz zaman Kürt'ün, Türk'ün ve Arap'ın mı yararına mıdır? Hayır. Bu sadece bunları kullananların yararınadır. Bunu yapanlarında yararına değildir. Çünkü kendileri geberip gidiyorlar, her gün öldürülüyorlar bu hainler" dedi.

Ağrı halkına teşekkür ettiğini belirten Vali Işın, "Ağrı halkı PKK'dan oldukça uzak duruyorlar. Bunu biliyor ve görüyorum. İnsanlar son derece mustarip olmuşlardı. Son operasyonlarla birlikte vatandaşlarımız bize ve devlete teşekkür etmektedirler. Bizi bu haydut ve zalimlerin ellerinden kurtardığınız için Allah devletimize zeval vermesin diyorlar" şeklinde konuştu.