ABONE OL

ABD'nin Florida eyaletine bağlı Parkland kentindeki Marjory Stoneman Douglas Lisesi'nde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ise polisin karşılık verdiği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturmanın ve çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü açıklandı.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Amerikan medyası 14 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu fakat ilerleyen dakikalarda ise bu sayı değişti. Son açıklamaya göre saldırıda en az 17 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda da yaralı var.

ABD'nin Florida eyaletinde bir liseye silahlı saldırı gerçekleştirdiği belirtilen ve kimliği 18 yaşındaki Nicholas Cruz olarak tespit edilen şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Polis, olayda vurulan 14 kişiden şu ana kadar en az 2'sinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

AA'nın haberine göre Florida'nın Broward kentindeki Stoneman Douglas Lisesine silahlı saldırı düzenleyen kişinin, okulun eski öğrencilerinden Nicholas Cruz olduğu duyuruldu.

Amerikan medyasına konuşan bazı polis yetkilileri, şüphelinin kimliğine ilişkin açıklamanın dışında söz konusu kişinin kampüs dışında olaysız bir şekilde gözaltına alındığını ifade etti.

 

Yerel medya polis ekiplerinin geniş çaplı gerçekleştirdiği operasyon sonucunda saldırganı gözaltına aldığını aktardı.

Trump, başsağlığı diledi

ABD Başkanı Donald Trump konuyla ilgili Twitter'dan yaptığı açıklama, "Dualarım ve başsağlığı dileklerim Florida'da gerçekleşen korkunç silahlı saldırının kurbanları ve aileleri ile beraber. Hiçbir çocuk, öğretmen ya da başka kimse Amerikan okullarında kendini güvensiz hissetmemeli" dedi.

Kızım dolapta saklanıyor

Olayın okul dağılmaya yakınken gerçekleştiği düşünülüyor.

Kızının okulun içinde saklandığını söyleyen baba Caesar Figueroa, CBS televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Kızım şu an itibariyle bir dolabın içinde kilitli. Konuşmaktan korkuyor. 'Beni arama, çünkü senin sesini kimsenin duymasını istemiyorum' dedim. O yüzden hala dolabın içinde" dedi.