Kore Savaşı’nda hayatını kaybeden ABD’li askerlerin ilk kimlik tespiti yapıldı
ABONE OL
Kuzey Kore, 1950-1953 yıllarındaki Kore Savaşı’nda ölen Amerikan askerlerinin kalıntılarını Temmuz ayında ABD'ye iade etti. Kalıntıların 55 askere ait olduğu ifade edilmişti. ABD ordusu, kalıntıları teslim almasının ardından başladığı incelemelerde 2 Amerikan askerini tespit etti. Söz konusu askerlerin ailelerinin bilgilendirilmesinin ardından kalıntılardan tespit edilen askere dair bilgilerin önümüzdeki günlerde resmi olarak açıklanacağı aktarıldı. ABD’li yetkili John Byrd, önce ailelerin bilgilendirileceğini aktardı.
 
Yetkililer, kimlik belirleme işlemlerini Hawaii'deki adli tıp laboratuvarında gerçekleştiriyor. Kemik parçalarından DNA’yı tespit etme çalışmalarını özenli bir çalışma yöntemi ile sürdürdüklerini kaydeden Byrd, DNA analizi için numune alma işleminin şu ana kadar teslim alınan kutuların yarısında yapıldığını dile getirdi. Bazı kemik parçalarının çok küçük olduğunu belirten ABD’li yetkili bazı kemiklerin ise neredeyse çürümüş bir halde olduğunu sözlerine ekledi.  John Byrd, diğer askerlerin kimlik tespitlerinin ise aylar sürebileceğini dile getirdi.
 
ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Singapur'da gerçekleştirdikleri zirvede, Kore Savaşı'nda hayatını kaybeden Amerikan askerlerinin kalıntılarının ABD'ye gönderilmesi konusunda anlaşmıştı.