İzmir'de Fuar coşkusu
ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ve Folkart’ın ana sponsorluğunda İZFAŞ tarafından düzenlenen 87. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapılarını açtı. Fuarın açılışını TBMM Başkanı Binali Yıldırım yaptı. Kültürpark’ta 16 Eylül’e kadar devam edecek fuar, kültür ve sanat şölenine dönüşecek.İEF’de tiyatro oyunları, konserler, sokak gösterileri ve caz konserleri yer alacak. 

ROCK KONSERLERİ 

Kültürpark Fuar Alanı’nda bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak rock sahnesi kuruldu. Rock müzik konserleri 3 No’lu Hol otoparkında gerçekleşecek. Konserler saat 20.45’de başlayacak. Rock Sahnesi’nde Adamlar, Feridun Düzağaç, Son Feci Bisiklet, Vera, Necati ve Saykolar, Moğollar, Kolpa ve Redd rock müzik tutkunları ile bulaşacak. Konserler ücretsiz izlenebilecek. Konserler öncesinde Pinti Band Rock Grubu sahne alacak. 

MOGAMBO CAZ GECELERİ 

Son 2 yıldır olduğu gibi Mogambo Caz Geceleri’nde bu yıl da ünlü isimler konuk olacak. Her gün saat 21.00-23.00 arasında Grup Gündoğarken’in sahne alacağı Mogambo’da saat 23.00’ten itibaren ise ünlü sanatçılar konser verecek. Zuhal Olcay’ın ile başlayan Caz Geceleri’nde Alpay, Hüsnü Arkan, Şenay Lambaoğlu, Fatih Erkoç, Kürşat Başar ve Nükhet Yalçın, Melis Sökmen, Ayşe Gencer ve İmer Demirer, Bülent Ortaçgil sahne alacak. 

İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde ise ünlü oyuncuların yer aldığı tiyatro oyunları sahnelenecek. Fuar boyunca Aşk Halleri, İntiharın Genel Provası, Tamamla Bizi Ey Aşk, Azizname, Sanat, Çehov Kabare oyunları sahnelenecek. Ali ve Aysun Kocatepe “Hayat Bayram Olsa” ile sevenleriyle buluşacak.  .  

SOKAK GÖSTERİLERİ 

Fuar boyunca her gün dünyanın çeşitli yerlerinden gelen gruplar sokak gösterileri sergileyecek. Denge oyunlarından jimnastik gösterilerine, usta sihirbazlardan akrobasi hareketlerine, hula hoop etkinliklerinden jonglörlere, pizza şovlarından komedi performanslarına kadar birçok sokak gösterisi 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda olacak. Çocuklara yönelik olarak hazırlanan Palyaço Etkinlik Alanı’nda dünyaca ünlü palyaçolar minik misafirleri eğlendirecek.  

FOLKART SAHNEDE  

Ayrıca Folkart Academy öğrencileri ve eğitimcileri, Kandemir Konduk tarafından kaleme alınan “Güle Güle Kabare” ile 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda olacak. Şarkılı, danslı, müzikli kabare “Güle Güle Kabare” ücretsiz olarak Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda 9 ve 10 Eylül tarihlerinde izlenebilecek. Oyun saat 20.45’te başlayacak. 

KÜLTÜR-SANAT ŞÖLENİ 

Bu yıl 3. kez İEF’ye  ‘Ana Sponsor’ olduklarını hatırlatan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “400 kişiyle fuarda olacağız. İzmirliler fuarda, harika günler geçirecek” dedi.  

GENÇLERi BEKLiYORUZ  

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 87. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’na geçen yıl 1,2 milyon ziyaretçinin katıldığını, bu yıl teknoloji teması sayesinde özellikle gençlerden daha fazla katılım beklediklerini söyledi. Bakan Pekcan, 27 ülkeden fuar heyetlerinin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın mirasına çok önem verdiklerini belirten Bakan Pekcan, “Bu mirası gelecek kuşaklara taşımak için iş birliği yaptığımız ülkeler, dostlarımız ve iş ortaklarımızla birlikte gayret sarf ediyoruz. İzmir’de 87 yıl boyunca devam eden fuar boyunca Anadolu insanının kültürü, bereketi dünyadan katılımcılarla buluşmuştur. Cumhuriyet’imizin ilk yıllarından bu yana 87  yıldır olduğu gibi bu yıl da bu buluşma devam edecektir” dedi.  Bu yıl fuarın temasının teknoloji olduğunu belirten Pekcan, 21. Yüzyıl teknolojilerinin artık küresel ekonomiyi yapılandırdığına, Türkiye’nin de ana oyun kurucular arasında yer almak üzere yenilikçi proje politikalar geliştirdiğine dikkati çekti.   

USTALARDAN FiLM YAPIMI VE OYUNCULUK DERSLERi

Fuar kapsamında düzenlenecek Sinema Burada Festivali’nde, oyunculuk ve film yapımı alanlarında iki önemli atölye çalışması yapılacak. Film gösterimlerinin yanı sıra yapımcı ve oyunculara sinema dünyasının kapılarını aralayacak atölyeler 14-15-16 Eylül tarihlerinde Kültürpark - İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. 14 Eylül saat 16.00’da Film Yapım Atölyesi’nde, ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın birçok filminin yapımcısı olan ve 67. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü alan Zeynep Özbatur Atakan, ‘Film Yapımında Yeni Nesil Metotlar’ konulu söyleşi yapacak. Atakan, sinema sektöründeki dijitalleşme ile birlikte gelişen yeni nesil metotlarla finans kaynağı yaratma, farklı gösterim mecraları oluşturma,  pazarlama ve iletişim modelleri konusunda görüşlerini açıklayacak. 

İKİNCİ KEZ KATILACAK 

Ihlamurlar Altında, Aşk Ekmek ve Hayaller, Kayıp Aranıyor, Vazgeç Gönlüm ve son olarak Çukur adlı dizide rol alan, 2011 yılında Nar filmindeki performansıyla da ‘Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu’ seçilen İrem Altuğ, 18. Sinema Burada Festivali kapsamında ikinci kez İzmirlilerle buluşacak. ‘Kamera önü oyunculuk’ dersleri veren Altuğ’un düzenleyeceği ‘Oyunculuk Atölyesi’ 15-16 Eylül tarihlerinde saat 16.00’da başlayacak. 

TOPLU ULAŞIMA EK SEFERLER

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 87. İzmir Enternasyonal Fuarı süresince geçerli olmak üzere otobüs, metro, tramvay, banliyö ve deniz ulaşımında seferleri takviye eti. ESHOT Genel Müdürlüğü, Konak Bahribaba durakları ile İZBAN ve Metro bağlantılı aktarma merkezlerinden hareket eden hatlara ek seferler koydu. Bazı hatlarda raylı sistemle bağlantılı olarak sefer saati 02.00’ye kadar uzatıldı. Ayrıca Konak Bahribaba bağlantılı Balçova, Buca, Bornova, Karşıyaka ve Gaziemir’e baykuş seferleri de 06.00’ya kadar çalışmaya devam edecek.  Metro, Konak ve Karşıyaka Tramvayı’nda da mesai saatleri uzadı. İzmir Metrosu, son sefer saatini gece 24.00’den 01.20’ye çekti. Metro’da sefer sıklığı da artırıldı. Ayrıca 20.00-01.20 saatleri arasında, metro 7 buçuk dakika, Konak ve Karşıyaka Tramvayı ise 10 dakika aralıklı sefer yapacak. İZBAN da fuarı için her gün 4 ek sefer düzenleyecek. İZDENİZ ise fuarın açık olduğu sürece saat 01.15’e kadar ek sefer uygulaması yapacak.