Medipol’den taban ve tavan puanlarda rekor
ABONE OL

TÜBİTAK sayısal ek puanıyla Türkiye 1.’si olan Halil Hazar Gelener’in de aralarında olduğu YKS’de dereceye giren ilk 57 öğrencinin 10’u Uluslararası Tıp Fakültesinde eğitim alacak. Şampiyon öğrenciler için düzenlenen basın toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Uluslararası Tıp Fakültesinin Türkiye’de en yüksek tavan ve taban puanlarla yerleşilen tıp fakültesi olduğunu söyledi.

2016 ve 2017 yıllarında yapılan üniversite yerleştirme sınavlarında dereceye giren öğrencilerin adresi olan İstanbul Medipol Üniversitesi başarısını bu yıl da tekrarladı. YKS 2018 sayısal puan türünde alanında TÜBİTAK sayısal ek puanıyla Türkiye 1.’si olan Halil Hazar Gelener ve Türkiye 5.’si olan Rıdvan Şakir, İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesini (UTF) kazandı. İstanbul Medipol UTF, 10 kişilik kontenjanının tamamını YKS’yi ilk 57’de tamamlayan öğrenciler arasından kabul etti. UTF’de eğitim almaya hak kazananlar arasında Türkiye 1.’si ve 5.’sinin yanı sıra Türkiye 16.’sı Mehmet Fatih Özkan, Türkiye 21.’si Ömer Faruk Doğru, Türkiye 24.’sü Özgen Şafak Karakuş, Türkiye 26.’sı Tunahan Abalı, Türkiye 28.’si Zeynep Kıyak, Türkiye 39.’su Emir Doğan, Türkiye 49.’su Gülşade Rabia Çakmak ve Türkiye 57.’si Şevval Nil Esirgün yer aldı. İstanbul Medipol UTF, aynı zamanda Türkiye’deki bütün tıp fakülteleri arasında en yüksek tavan (562,95) ve taban (549,17) puanlara sahip tıp fakültesi oldu.

“BİLİM İNSANI YETİŞTİRİYORUZ”

Şampiyon öğrenciler için düzenlenen basın toplantısına İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran, Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Ömer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, Öğrenci Koçu ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil ile akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Konuşmasında öğrenciler ve aileler kadar kendileri için de heyecanlı bir süreci geride bıraktıklarını ifade eden Rektör Aydın, öğrencileri başarılı birer bilim insanı olarak yetiştirmeyi arzu ettiklerini söyledi. Uluslararası Tıp Fakültesinin bilim insanı yetiştirme misyonuna vurgu yapan Rektör Aydın şöyle dedi: “Türkiye’nin en başarılı öğrencileri arasında yer alan gençlerimizin son 2 yılda olduğu gibi bu sene de Medipol’ü seçmesinden ötürü gururluyum. Burada bulunan öğrencilerin birçoğu Uluslararası Tıp Fakültesi öğrencisi. Ancak diğer fakültelerimizi de tercih eden dereceli öğrenciler de aramızda. Uluslararası Tıp Fakültesi olarak misyonumuz ülkemize bilim insanı kazandırmak. Ülkemiz için büyük ihtiyaç olarak gördüğümüz bilim adamı-doktor yetiştirmek istiyoruz. Aynı zamanda bu gençlerin ülkenin geleceğinde söz sahibi olmasını bekliyoruz. Tıp eğitiminin yanı sıra insanı ilgilendiren teknolojiyi geliştirmek için mühendislik gibi alanlarla da aynı yolu izliyoruz.”

“BURSLU KONTENJANLARIMIZ İLK 500 İLE DOLDU”

İstanbul Medipol Üniversitesinde tıp eğitiminin Türkçe eğitim verilen Tıp Fakültesi ile İngilizce eğitim verilen Uluslararası Tıp Fakültesi olmak üzere iki ayrı fakültede ilerlediğini kaydeden Rektör Aydın, Medipol’ün Türkçe eğitim verilen Tıp Fakültesinin tam burslu kontenjanlarının da ilk 500’e giren öğrenciler tarafından doldurulduğunu söyledi. Öte yandan sağlık, mühendislik ve sosyal bilimlerde 176 farklı diploma programında eğitim verdiklerini bildiren Prof. Aydın, Medipol’ün bu sene lisans ve ön lisans alanında en fazla öğrencinin tercih ettiği vakıf üniversitesi olduğuna işaret etti. Aydın, İstanbul Medipol Üniversitesinin bu eğitim yılında da yerleşen öğrenci sayısına oranla “en yüksek doluluk oranına sahip” vakıf üniversitelerinin ilk sıralarında yer aldığını kaydetti.

“HEDEFİM ARAŞTIRMACI BİLİM İNSANI OLMAK”

YKS 2018’de alanında TÜBİTAK sayısal ek puanıyla Türkiye birincisi olan Şanlıurfalı Halil Hazar Gelener de Medipol’ü tercih etmesinde bilim insanı olma yolunda hızlı bir şekilde ilerleme imkânının belirleyici olduğunu söyledi. 2016 ve 2017 şampiyonlarının Medipol’de olmasının tercihini etkileyen bir diğer faktör olduğunu ifade eden Gelener, “Hedefim her zaman birinci olmaktı, motivasyonumu da bu doğrultuda kurdum. ABD’de dil eğitimi almak, Harvard’da staj yapmak, araştırmacı hekim olarak yetişmek ve bu imkanlara sahip olacak 10 öğrencinin arasında olmak için buradayım. İlerideki hedefim ise Medipol’ün bana sağladığı imkanları değerlendirerek iyi bir bilim insanı olmak ve ülkeme hizmet etmek” dedi. Türkiye 21.’si Ömer Faruk Doğru da İstanbul’da düzenlenen 10. Türkiye Hafıza Olimpiyatları’nda 5 ayrı dalda 5 rekor kırarak şampiyon olduğunu anlattı. Doğru, ABD’de Las Vegas’ta yapılan Dünya Olimpiyatlarında da Dünya 4.’sü olduğunu kaydetti.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER HARVARD’DA STAJ YAPACAK

Dereceye giren tıp ve mühendislik fakültesi öğrencileri, İstanbul Medipol’deki eğitimleri öncesinde Mütevelli Heyeti bursuyla gidecekleri ABD’de dil eğitimi alacaklar. Tıp fakültesi öğrencileri ilk senelerinde Harvard’da gözlemci olma, sonraki yıllarda ise staj yapma imkânı elde edecek. Başarılı öğrenciler, dev bir sağlık kompleksi olan Medipol Mega Üniversite Hastanesinde ilk yıllardan itibaren pratik eğitimlerini gerçekleştirecekler. Aynı zamanda profesyonel bilim insanlarına olduğu kadar İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileri için de eşsiz fırsatlar sunan ve bünyesinde Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezinin de bulunduğu Sağlık Bilim ve Teknoloji Enstitüsünde bilimsel çalışmalara katılma fırsatı yakalayacak.

BİLGİ VE İLETİŞİM İÇİN:

BASIN-YAYIN OFİSİ

Tel: 0216 681 53 00
İstanbul Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsü
Kavacık Mah. Ekinciler Cad. No:19
Kavacık Kavşağı, Beykoz – İSTANBUL