TEOG kalktı
ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının yapılmayacağını açıkladı. TEOG’dan dolayı etüt merkezleri arttığını dile getiren Yılmaz “Çocuklar büyüdüğünün farkına varmıyor. Evlatlarımızın yarış atı konumuna girmesini hangi anne baba ister? Hiç kimsenin kaygılanmasına gerek yok, herşey iyiye gidiyor” açıklamasında bulundu. TEOG yerine gelecek sistemle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Yılmaz “Milli Eğtim Bakanlığı ‘nın (MEB) hazırladığı çalışma Bakanlar Kurulu’muza sunacağız. Bakanlar Kurulu’nda çıkan kararı da milletimizin bilgisine sunacağız” ifadesini kullandı.

4 FORMÜL MASADA

1. Önceden puanları duyurulan liseler, kayıtlarını öğrencilerin not ortalamasına göre yapacak. Okulların başarı oranını artırmak için not ortalamalarında oynama yapılmaması için MEB çalışma başlatacak.

2. MEB tarafından daha önce belirlenen nitelikli liseler sınavla öğrenci alacak. Diğer okullar ise not ortalamasına göre öğrenci alacak. 

3. Nitelikli liseler sınavla öğrenci alacak. Diğer öğrenciler adreslerine en yakın liseye kaydını yaptıracak.

4. Nitelikli okullar kendi bünyesinde sınav yapacak, not ortalamasına göre liselere yerleşilecek. Geriye kalan yani sınavı kazanamayan, istediği okula da puanı yetmeyen öğrenciler ise oturdukları yere en yakın liseye gidecek.