Hayalet gemiler ekonomiye kazandırılacak
ABONE OL

Arslan bu gemilerin denizi kirlettiğini söyledi.Söz konusu gemilerin sahiplenilmediğini, hukuki işlemlerinin uzun sürdüğünü, geçmişte bürokrasiyi kaldırmaya yönelik çalışmalardan da sonuç alınamadığını vurgulayan Arslan, süreci hızlandırmak amacıyla Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili maddelerinde değişiklik yapıldığını hatırlattı. 

TALLAS SÖKÜLÜYOR

Bakan Arslan, karaya oturan batık veya yarı batık gemilere ilişkin tedbirlerin alınması ve satışı dahil gerekli işlemlerin yapılması yetkisinin liman başkanlıklarına verildiğini anımsatarak, “Bu kapsamda liman başkanlıklarımız tarafından hemen 25 gemi hakkında işlem başlatıldı ve 2 geminin icraen satışı tamamlandı. Yıl sonuna kadar büyük bölümünün sökülmek üzere satışının yapılmasını planlıyoruz. Böylece hem denizlerimizi hem de çevremizi temizlemiş olacağız” dedi. Arslan, sahipsiz ve terk edilmiş, üzerinde haciz kararları bulunan Kamboçya bayraklı Tallas isimli gemiyle ilgili bu kapsamda işlemlerin tamamlandığını söyledi. Ahırkapı demir yerindeki geminin 4 Şubat’taki kötü hava şartları nedeniyle sürüklenerek Zeytinburnu sahilinde karaya oturduğunu anımsatan Arslan, çürümesi nedeniyle de hareket ettirilemeyen ve sahili kirleten bu geminin söküm ihalesinin liman başkanlığınca açık artırma usulüyle gerçekleştirildiğini dile getirdi.

ERDOĞAN’A 3. HAVALiMANI DAVETi

ARSLAN, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İstanbul Yeni Havalimanı’na uçağıyla iniş için şubat ayından itibaren davet arz ettiklerini belirterek, “Dedik ki, ‘Havalimanımız her zaman sizi uçakla birlikte ağırlamaya hazır. Uçağınızla birlikte gelebilirsiniz.’ Bu davetimizi zaten bu vesile ile bugün tekrar yinelemiş olalım” dedi. Arslan, Atatürk Havalimanı’nda bulunan İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği ziyaretinde yeni havalimanının isminin ise açılışta belli olacağını sözlerine ekledi.