Yeni Gemlik için ilk temel atıldı
ABONE OL

Son çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşınma kararı alınan Gemlik için ilk adım atılıyor. Bu kapsamda yeni Gemlik için TOKİ denize nazır tepede 224 konutun temelini attı. Projenin temel atılma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gemlik ilçesindeki kentsel dönüşüme ilişkin, yerleşim yeri olan makilik alanlara sağlam ve deniz manzaralı konutlar yapılarak, isteyen vatandaşımızla maliyetine takas edileceğini söyledi. Çavuşoğlu,TOKİ tarafından Gemlik ilçesinde yapımına başlanan konutların temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 226 konut ve 12 dükkandan oluşan toplu konutların hayırlı olmasını diledi.      

BİN KİŞİ YAŞAYACAK

Yapılan projenin Gemlik’i tepeden gören yeni bir cazibe merkezi olacağını belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ise “Bursa Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Gemlik Belediyesi’nin işbirliği ile bu hamleyi burada gerçekleştiriyoruz. Her konutta 5 kişinin yaşayacağını düşünürsek bin vatandaşımızı buradaki güvenli konutlara yerleştirmiş olacağız. Yaklaşık 20 gün önce KHK ile dönüşüm için start verilmişti” dedi.

Konutlar maliyetine takas edilebilecek     

Çavuşoğlu, kentsel dönüşümün gönüllülük esasına dayanacağını, vurguladı.  İlçenin çok küçük bir alana sıkıştığını riskli binaların da bir an önce dönüştürülmesi gerektiğine dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:  “Ancak 1999 depreminden sonra imar planları 5 kattan 3 kata düşürüldü. Riskli ve çok katlı binalar, yenilenmek istendiğinde en fazla 3 kat yapılabilecek. Zemin, çok yüksek binaları taşıyacak nitelikte değil. Dolayısıyla bir kısım muhaliflerin iddia ettiği gibi her bina, yerinde dönüşemeyecektir. Yeni yerleşim yeri olan makilik alanlara sağlam ve deniz manzaralı konutlar yapılarak, isteyen vatandaşımızla maliyetine takas edilecektir. Kimsenin evi zorla elinden alınmayacaktır.”