CHP'li İnce, daha önce 'Hata yaptım' dediği apolet tartışmasıyla ilgili bir kez daha U dönüşü yaptı
ABONE OL
24 Haziran'da CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere giren ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında bu seçimi kaybeden Muharrem İnce, seçim sürecinde başlattığı apolet tartışmasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.
 
Seçim sonrasında "Apolet tartışmasını fazla uzattım, hata yaptım." diyen İnce, katıldığı bir televizyon programında, "Apolet tartışmasında kimileri yanlış yaptığımı kimileri yapmadığımı söyledi. Bunu ölçüp biçince yanlış yapmadığıma karar verdim." dedi.
 
"Kılıçdaroğlu da olmam demişti, ama oldu"
 
CHP içindeki koltuk savaşının şiddetlenerek iç iktidar krizine dönüşmesiyle ilgili konuşan İnce, parti başkanlığından vazgeçmediğinin işaretini verdi.
 
Daha önceleri genel başkanlık için Kılıçdaroğlu'na rakip olmayacağını açıklamasının ardından U dönüşü yaparak seçimli olağanüstü kurultay çağrısı yapan İnce, katıldığı televizyon programında, "Kılıçdaroğlu'na rakip olmadım. Ben sözümde durdum." dedi.
 
Kılıçdaroğlu'nun da daha önce Deniz Baykal'a başkan olmayacağını söylediğini hatırlatan İnce, "Ona onursal genel başkan olun dedim. Şartlar değişebilir. O da Baykal'a aday olmayacağım demişti. Ama şartlar bunu gerektirdi ve oldu." ifadelerini kullandı.
 
Adaylığını eleştirenlere "liseli" yakıştırması
 
24 Haziran'a giden süreçte seçmenlerine "şizofren" diyen İnce, adaylığını eleştirenlere bu kez "liseli" yakıştırması yaptı.
 
"Burada memleket meselesi konuşuyoruz." diyen İnce, sözlerine şöyle devam etti:
 
Lise öğrencisi duyarlılığıyla konuşamayız. Şartlar değişti. Yani sayın Baykal istifa ettiğinde, evinden çıkarken Kılıçdaroğlu "ben aday değilim" demişti. Sonra ne oldu? Aday olmak zorunda kaldı.