Kadın sorunu tüm toplumu ilgilendirir 
ABONE OL

İstanbul Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 1. Olağanüstü Genel Kurulu’na katılan Sümeyye Erdoğan Bayraktar, 2 kadınların sorunlarına çözüm bulmak için büyük bir çabanın içinde olduklarına dikkati çekerek “Kadın konusu sadece kadınları değil, tüm toplumu ilgilendirir” diye konuştu.      

MAZERET KABUL ETMEZ

“Eğitim alamayan bir kız anne olduğunda, bu onun oğullarının eğitimi üzerinde de belirleyici olacaktır” diyen Bayraktar, şöyle konuştu: “Bir kadın tacize uğradığında aslında tacize uğrayan bir kadından değil, kadını taciz eden bir erkekten bahsediyoruzdur, dolayısıyla bu başta erkekleri ilgilendiren bir konudur. Vakalar mağduriyet üzerinden okunacaksa, tacize uğrayan kadının babası, eşi, erkek kardeşi de mağdurdur. Erkeklerin, toplumun yarısını oluşturan kadınların sorunlarına duyarsız kalmaları mazeret kabul etmez.”      

Bayraktar “Kadının toplumsal hayattan ötelenmesi de, Allah’ın helal kıldığı harammış gibi elinden alınması da Allah’ın çizdiği sınırların dışına çıkmaktır. Amacımız sadece kadınların değil, ailenin ve tüm toplumun huzuru ve refahı” ifadesini kullandı.