90 milyar dolar’lık pazarın oyuncuları İstanbul’da
ABONE OL

İstanbul Hilton Bosphorus Oteli’nde düzenlenecek etkinlik 18 Kasım’a kadar sürecek. 

TEPKİLER OLUMLU

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİAD) Başkanı Burak Önder, ev ve mutfak eşyaları sektöründe faaliyet gösteren üretici firmaların ihracat imkânlarını arttırabilmek amacıyla geçen yıl farklı bir projeye imza atarak, değişik ülkelerdeki alıcıları Türkiye’ye getirdiklerini söyledi. EVSİAD Başkanı Burak Önder, gerek üretici firmalar gerekse yurtdışı satın alma yetkililerince çok olumlu geri dönüşler aldıkları Turkish Housewares by Invitation Only etkinliğini bu yıl Ekonomi Bakanlığı’nın da desteği ile tekrarlayacaklarını anlattı.

28 ÜLKEDEN ALICI

Önder “Bu yıl 28 farklı ülkeden 50 kadar yurtdışı satın alma yetkilisi ve Li Fung, Rewe, Metro gibi çok uluslu zincirlerin Türkiye ofislerinin katılacağı etkinlikte 42 üretici firma ürünlerini sergileyecek” diye konuştu.

‘Amacımız ihraç fiyatını yukarılara taşımak’

EVSİAD Başkanı Önder, şunları söyledi: “Rekabetin doruğa ulaştığı bir ortamda bir taraftan ihracatımızı artırmaya çalışırken, diğer taraftan da, bu ve benzeri organizasyonlar ile birim ihracat fiyatlarımızı yukarıya çekmeğe çalışıyoruz. Bu konuda üretici firmalarımızın, yurtdışı satınalmacıların sivil toplum kuruluşlarının ve Ekonomi Bakanlığı başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının desteği bizleri bir sonraki adımlar konusunda yüreklendiriyor.”