Haberin ‘Yörünge’si yıllar sonra geri döndü
ABONE OL

Ancak bu kez, yenilenmiş yüzü, içeriği ve yayın kadrosuyla… Yeni yayın döneminin ilk senesinde, beşinci sayısını okurla buluşturan derginin yayın yönetmenliğini Abdülkadir Özkan üstleniyor. Yayın danışmanlığını Prof. Halil Berktay’ın yaptığı Yörünge, bundan böyle aylık fikir, siyasi analiz dergisi olarak yayın hayatını sürdürecek.

Derginin Şubat kapağında Ortadoğu’da değişen dengeler üzerine dosya konusu yer alıyor. Dergi kapağında, askeri ve akademik kariyeri olan Prof. Edward Erickson’un ‘Zeytin Dalı Harekatı Amerika’nın planını bozdu’ cümlesine yer veriliyor. Türkiye, ABD ve NATO ilişkilerinin ele alındığı dergide konu ile ilgili ilginç perspektifler taşıyan analizlere yer veriliyor. 

‘Bir dijital dünya projesi’ olarak değerlendirilen sanal para birimi Bitcoin meselesiyle birlikte, sosyolojik bir tespit olarak, giderek duygusuz bir neslin gelmekte olduğuna dair ‘yaklaşan tehlike’ye dikkat çekilen dergide ayrıca, İmmanuel Wallerstein’ın ‘Gürültücü Trump’ başlıklı makalesine de yer veriliyor. Wallerstein, makalesinden ABD Başkanı Trump’un dünya tarafından şaşkınlıkla izlenen politikalarını analiz ediyor. Öte yandan ‘İran’da Avrasyacılar ve Batıcıların Muhafazakarlar ile Savaşı’ başlıklı yazı da dikkat çekiyor.