Turizm öncelikli sektör
ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığında devir teslim töreni önceki gün gerçekleşti. Bakanlık görevini Numan Kurtulmuş’tan devralan yeni Bakan Mehmet Ersoy, önümüzdeki döneme ilişkin ilk mesajlarını da verdi. 

NİTELİKLİ TURİST

Yeni dönemde öncelikli sektörün turizm olacağını dile getiren Bakan Mehmet Ersoy, “Bu dönemde hedefimiz sadece kişi sayısını arttırmak olmayacak. Özellikle Türkiye’ye seyahat eden, nitelikli turist dediğimiz, gelir grubu yüksek turistleri de hedefleyeceğiz” dedi.Turizm sektörünün bir temsilcisi olarak, 2016 yılının ardından turizmde hızlı bir çıkışın yaşanmasını sağlayan Bakanlık ekibine teşekkür eden Bakan Ersoy, hedeflerine ulaşmak için çeşitli kampanyalar yürüteceklerini söyledi. 

Eski bakan Numan Kurtulmuş ise, kültür ve turizmin farklı olmakla birlikte birbirlerini besleyen iki alan olduklarını dile getirdi.

Devlet Tiyatroları’ndan yalan habere tepki

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğünce, devlet tiyatrolarının kapatılmasının söz konusu olmadığı belirtilerek, “Yapılan düzenlemelerin kurumların kapatılmasıyla ilgili gibi gösterilerek haberleştirilmesi ve kamuoyunda ‘Devlet tiyatroları artık yok’ algısı oluşturmaya çalışmak tamamen art niyetli bir zihniyetin ürünüdür. değerlendirmesi yapıldı. 

ART NİYET ÜRÜNÜ

DT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yazılı ve görsel medyada, “İlk Kararname ile Sanata Darbe: Devlet Tiyatroları Kapatıldı” şeklinde haberler yapıldığı anımsatıldı. Açıklamada, 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile sadece devlet tiyatrolarının değil, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı ve ilgili birçok kamu kurumunun teşkilatına dair hükümlerin yeniden düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, ‘Devlet tiyatroları artık yok’ algısı oluşturmaya çalışmak tamamen art niyetli bir zihniyetin ürünüdür. Bu tarz haberleri ve yapılan açıklamaları şiddetle kınıyoruz ve kamuoyunun takdirine sunuyoruz” denildi.