Büro Memur-Sen'den 'Milli Arşiv Kanunu' çağrısı
ABONE OL
Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede Yazgan'a, Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Tunç, İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı Hasan Çağlar ve Ankara 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Davut Zararsız eşlik etti. Yazgan, görüşmede Madenoğlu'na Başbakanlık ve bağlı kurumlarda çalışanların sorunlarını aktardı. Türkiye'nin sahip olduğu belgelerle dünyanın en zengin arşivine sahip olduğunu belirten Yazgan, arşivlerin nicelik bakımından olduğu kadar nitelik bakımından da dünyanın en önemli arşivlerinden olduğunu söyledi. Yazgan, "Zengin arşive sahip olan ülkemizde hala milli bir arşiv politikamız ve kanunumuz maalesef yok. Bu çok üzücü bir durum. Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nün teşkilat yapısının oluşturulması için de ihtiyaç olan milli arşiv kanunu en kısa zamanda çıkarılması gerekmektedir. Öte yandan unutulmamalıdır ki, ülkemizde yer alan en önemli belgeler Osmanlıca'dır. Bunun için arşivlerde görev yapan personele gereken önem verilmeli ve özlük hakları bir an önce iyileştirilmelidir" dedi.
 
"ARAŞTIRMACILARIN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ"
 
Geçtiğimiz yıl kadroya geçen sözleşmeliler arasında Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'ndeki araştırmacıların da yer aldığını hatırlatan Yazgan, araştırmacıların kadroya geçmesiyle birlikte maaş konusunda mağduriyet yaşadığına dikkat çekti. Araştırmacıların maaşlarında 300 ile 800 lira arasında düşüş yaşandığının altını çizen Yazgan, bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.
 
"GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILACAK"
 
Başbakanlık Müsteşarı Madenoğlu ise, milli arşiv kanununun çıkarılması için çalışma yaptıklarını belirtti. Personelin en iyi haklara sahip olarak çalışması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Madenoğlu, araştırmacıların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için de gerekli düzenlemeyi yapacaklarını söyledi.