Memurlar refahtan pay istiyor
ABONE OL

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin 2016-2017 yıllarını kapsadığını belirterek, yaklaşık 2,5 milyon memurun maaşlarını ve sosyal haklarını direkt ilgilendirdiğini söyledi.

Taleplerini temmuz ayında Devlet Personel Başkanılığına ileteceklerini vurgulayan Tonbul, ağustosta ise 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin başlayacağını bildirdi.

Hükümetin kurulmasının görüşmelerin sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması için önemli olduğunu ifade eden Tonbul, Meclis'te grubu bulunan partilerin hükümetin bir an önce kurulması için sorumlu davranması gerektiğini aktardı.

Tonbul, bu toplu sözleşme döneminde ek gösterge oranlarının yükseltilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, 4/C ve 4/B'li personel ile tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, disiplin cezalarının affı gibi daha önce dile getirdikleri taleplerinin yanında bu yıl refah payı da talep edeceklerini bildirerek, şunları kaydetti:

"Hükümet her seferinde memuru enflasyona ezdirmediğini söylüyor ve enflasyon oranındaki artışlarla maaşların sabit kalmasına yol açıyor. Memurların gelirinin artması için büyüme oranına paralel artış istiyoruz. Ülkenin büyümesinde emeği ve alın teri bulunan memurlar, ülkenin refahında haklarına düşeni almalılar. Bu talebimizi toplu sözleşme masasına getireceğiz."

Daha önceki toplu sözleşmelerle mutabakat altına alınan bazı maddelerin duyulan ihtiyaçlar üzerine güncellenmesini de talep edeceklerini aktaran Tonbul, bu taleplerinin olumlu karşılanacağı düşüncesinde olduklarını dile getirdi.

- "Kurum yöneticileri de toplu sözleşme masasına çağrılacak"

Tonbul, bazı kurumlarda toplu sözleşme hükümlerinin uygulanmamasının en büyük rahatsızlıkları olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Uzun görüşmeler ve pazarlıklar sonucunda memurların lehine olan maddeleri toplu sözleşme masasında çözüme kavuşturuyoruz ama bazı kurumlarda yöneticiler bu maddelerin uygulanmasına direnç gösteriyor. Bu toplu sözleşme görüşmelerinde bunun önüne geçmek için hangi iş kolundaki talepleri görüşüyorsak o iş kolunun ilgili kurumun en üst yetkilisinin de görüşmeye katılmasını isteyeceğiz. Böylece toplu sözleşme masasında üzerinde anlaşma sağlanan maddelerin uygulanmasının önündeki engelleri kaldırmak niyetindeyiz."