Memur-Sen Su Kuyusu İçin Düğmeye Bastı
ABONE OL

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ve Memur-Sen heyeti, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Dr. Serdar Çam ile bir araya geldi. Ziyarette Memur-Sen’in Habeşistan’da (Etiyopya) açmayı planladığı “6 su kuyusu projesi” hakkında görüş alışverişi gerçekleştirildi. Memur-Sen tarafından açılacak büyük su kuyuları sayesinde günlük ihtiyaçların karşılanmasının yanı sıra tarımsal sulamanın yapılması da hedefleniyor.

HABEŞİSTAN’DA SU İHTİYACI HAT SAFHADA

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen, maliyeti Memur-Sen Konfederasyonu tarafından karşılanacak olan su kuyularının açılmasına ilişkin ve işlemlerle ilgili olarak Etiyopya’da benzer faaliyetler yürüten TİKA’nın tecrübe ve birikimlerinden yararlanmak istediklerinin vurguladı. Esen, “Su ihtiyacının hat safhada olduğu, insanların günlük hayatları için gereken içme suyunun karşılanması için Memur-Sen olarak girişimlere başladık. Biliyoruz ki bölgede yaşayan Habeşistanlı kardeşlerimiz suya ulaşmak için 4 saatlik yol kat etmek zorunda kalıyorlar bizde bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla, ‘Afar Eyaleti Dulessa’ bölgesinde su kuyuları açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Memur-Sen olarak mazlumların yarasını sarmak amacıyla hareket ettiklerini belirten Esen, “Müslüman coğrafyalarda zulüm ve gözyaşı hiç dinmiyor. Memur-Sen olarak mazlumunun dini, dili, ırkı, rengi olmaz, düşüncesiyle şefkat elimizi uzatıyoruz. Gazze, Suriye, Mısır, Doğu Türkistan, Myanmar, Irak, Telafer ve Afrika’da kardeşlerimiz acı çekiyor. Biz de bölgedeki sıkıntıları tahlil ederek yardım elimizi uzatıyoruz” dedi.

TİKA Başkanı Çam ise, Memur-Sen’e bütün dünya mazlumlarına sahip çıktığı için teşekkür etti. Memur-Sen-TİKA işbirliğini önemsediklerinin belirten Çam, “Memur-Sen’e paydaş kuruluş olarak her fırsatta gerekli desteği vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.