BMW severlere üzücü haber
ABONE OL
BMW’nin elektrikli otomobil departmanının ilk otomobilleri olan BMW i3 ve BMW i8, bu segmentin gelişmesinde bir yol açmış olabilirler. Fakat BMW’nin gelecek planlarını bu iki model karşılayamıyor. Autocar dergisine konuşan BMW i markasının yöneticileri, piyasadaki iki otomobilin uzun vadeli kaderi konusunda halen kararsız olduklarını açıkladı
“BMW i3 ve BMW i8 ile geleceği pek bilemiyoruz. Şimdilik bunun hakkında düşünmüyoruz.” diye konuşan BMW i tasarım patronu Domagoj Dukec, “ BMW’nin i departmanında her zaman i3 olmayacak, o zaman i3 için de gelecek düşünmüyoruz” diye konuştu. 
 
Dukec ayrıca “i8’i kısa ömürlü bir otomobil diye düşünmüyorduk. Fakat her zaman BMW’nin i departmanında farklı tasarımlı bir i8 bulunmak zorunda değil. Biz insanların o zaman içerisindeki ihtiyaçlara en kısa sürede en iyi şekilde cevap veriyoruz” dedi.
 
BMW’nin i departmanı yöneticisi Robert Irlinger bu sözleri doğrular bir açıklama yaptı. “Biz hala i8’in geleceğini kararlaştırıyoruz.” diyen yönetici “Yeni spor otomobil türleri için güzel bir pazar var ve elimizdeki bir otomobili bu pazar için yenilemek mi mantıklı yoksa yepyeni bir spor otomobil mi üretmeliyiz hala tartışıyoruz.” diyerek hala net bir cevap vermemiş oldu.