BMW’den Tesla’ya büyük rakip geliyor
ABONE OL
BMW, gelecek planları için büyük çalışmalar yapıyor. iNEXT ismindeki çalışmalarda ise modeller gelecek yıl önümüze düşmeye başlayacak. BMW’nin yeni i serisi araçlarında ilk model ise X5’e benzeyen bir elektrikli otomobil olacak. BMW 2025 yılına kadar 12 yeni otomobil ortaya çıkartacak ve bu çalışmaların örneğini Vision Dynamics konsepti ile bizlere gösteren BMW, i5 ile tekrar sahnelerde yer alacak.
 
Otonom araçlar kesinleşti
 
BMW’nin i yönetim müdürü, Alexander Kotouc, Auto Express dergisine “Bu yıl içerisinde bir model ortaya çıkartacağız ve insanların gelecek hakkındaki fikirlerimizi öğrenmesini ve yapacağımız işlerin ne kadar iyi olduğunu göreceğine söz veriyorum” dedi. Kotouc’un çığır açıcı olarak nitelendirdiği i5, X5’ten daha büyük olacak ve tamamen farklı iç dış mekana sahip olacak. iNEXT çalışması, yeni bir platforma gerek duymadan, halihazırda üretilen BMW otomobillerin elektrikli halde üretilmesini sağlayabilecek. 60 kW ile 120 kW arasında değişecek pil güçlerine sahip olacak araçlar, 280 km’den 700 km’ye kadar menzile sahip olacak. 134, 255, 335, 443 beygir gücüne sahip motorlardan oluşacak olan ürün gamında 4 çekiş sistemi için her dingil üzerine elektrikli motor konumlandırılabilecek. Üçlü motor seçeneği gelirse 800 beygir üzerinde elektrikli otomobil görmemizi de mümkün kılacak olan BMW, tasarım konusunda karar kılmaya çalışıyor.
 
iNEXT, büyük ihtimalle 3. Seviye otonom sistem ile sunulacak bu teknoloji de 4. Ve 5. Seviye otonom sürüş teknolojileri de bulunacak. Bu sistemlere geçiş Tesla’da olduğu gibi güncelleme ile gelecek.
 
BMW Satış ve Pazarlama Müdürü Ian Robertson “ Tam otonom olduğuna inandığımız şeyleri bu araçlarda sunacağız. Oldukça güçlü bir şirketiz ve otonom teknolojisinde kendimize fazlasıyla güveniyoruz” dedi. Bu sözlerin ardından Robertson, “Otonom sistemler hala güvenilir değil. Güvenlik açıklarına sahip ve sorun yaşatabiliyorlar. Bunların sorunsuz olması için her zaman olduğu gibi zamana ihtiyacımız var” dedi.