Corolla alırken de satarken de çok kârlı
ABONE OL
Yapılan araştırmalarda en sorunsuz otomobiller listesinin en üstünde yer alan Corolla, 2’nci el piyasasında “0” fiyatına göre ilk yılda yalnızca yüzde 15, ikinci yılda yüzde 22-23 üçüncü yılda da maksimum yüzde 25 değer kaybediyor. Bu durum 2’nci el otomobil sektöründe hem alıcıya, hem de satış yapana önemli avantaj sağlıyor. 
 
1966 yılında üretilmeye başlanan ve bugüne kadarki 45 milyonu aşan satışıyla dünyanın en çok satılan modeli olan Corolla, 2017 yılında da 3 bin 500 model arasından en yakın rakibini 123 bin 738 adetlik farkla geride bırakmayı başarmış ve toplamda 924 bin 118 adetle yine ilk sırayı almıştı. Corolla aynı zamanda 2018 yılının ilk 5 ayında Toyota’nın Türkiye satışları içinde de yüzde 63’lük bölümü oluşturuyor.
 
Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 ülkede üretilen Corolla, Toyota’nın 80 yılı aşan tarihi içinde satılan her 5 modelden 1’ini temsil etmeyi de sürdürüyor. Türkiye’de üretilip dünyanın 50’den fazla ülkesine ihraç edilen Corolla’nın bir başka özelliği de üretimde kullanılan parçaların yüzde 50’den fazlasının yerli olması.
 
2’nci Elin Gözdesi
 
Sorunsuzluk denince akla ilk gelen ve teknolojik özellikleriyle öne çıkan, Toyota Corolla, geniş iç hacmi, konforu ile de C segmentinde olmasına rağmen D segmentini zorlayan bir model olarak görülüyor. 2’nci elde “alana da satana da avantaj sağlayan” bir model olarak öne çıkan Corolla, en çabuk el değiştiren otomobil olarak tanımlanıyor. Dizel modellerinin sessizliği, donanım fiyat dengesi, mekanik, elektrik ve gövde aksamı açısından sorunsuzluğu ve dayanıklılığı Corolla’nın 2’nci eldeki değerini katlıyor.