Kendi kendine giden otomobil için birleştiler
ABONE OL
Otomobillerdeki gelişmeler çok hızlı ilerliyor. İnsanların istekleri de bu hızlanmanın yanında yetersiz kalıyor. Markalar ise bu istekleri karşılamanın yeni bir yolunu bulmaya çalışıyorlar. Sürücüsüz otomobiller ise bu isteklerin en büyüğü. Markalar otonom araçlar için çalışmalar yaparken harcanan paraların büyüklüğünden yakınıyorlar. Bu maliyetleri kısmak için ve ortak bilgileri bir çatıda toplamak için ise markalar otonom ittifakları kuruyorlar. 
Daimler Grubu Bosch ile olan ittifakı sonucunda robotaksi projesini hayata geçirmeye hazırlanırken, BMW’nin Mercedes ile ittifak kurması gündemde. Otonom teknolojilerde kusursuzluk için çalışan markalar, maliyetleri düşürmek adına yaptıkları çalışmalarda çok iyi ürünler de ortaya koyabiliyorlar. 
 
Continental ve Nvidia’nın da bu projelerde yer alması oldukça ilginç gelebilir. Fakat sürücüsüz otomobillerin işlemcileri Nvidia tarafından geliştiriliyor ve çoğu sistem hali hazırda Nvidia’nın yongalarını kullanıyor. Continental ise geliştirdiği prototip otomobil ile Nvidia’nın sistemlerini test etmesini ve en kararlı otomobili üretmeleri için çalışmalarını yapıyor. 
 
Geçtiğimiz günlerde Hyundai, Volkswagen ve Çinli elektrikli otomobil üreticisi Byton ile orataklık kurdu. Bu ortaklığın birleştiği şirket ise Kaliforniyalı Aurora şirketi. Eski Google çalışanları tarafından kurulan ve otonom araçlar için yazılım ve sistem geliştiren şirket, Çin, Alman, Güney Kore ittifakını sağladı. Çalışmalarını bu sayede daha da hızlandıran Hyundai 2021 yılında otonom araç sunacağını da açıkladı.