Nissan XMotion, Nissan Qashqai’nin geleceği hakkında ilk izlenimi veriyor
ABONE OL
2018 Detroit Otomobil Fuarı’nda Nissan, otomobillerinin geleceği hakkında ilk izlenimi yaratan XMotion konseptini tanıttı. Gelişmiş sürücü destek sistemleri, kişisel asistan gibi özelliklere sahip olan XMotion, Nissan Global’in Kıdemli Tasarım Başkan Yardımcısı Alfonso Albaisa’nın çizimlerini taşıyor. Bu konsept otomobilde Japon araçların esnetik ve geçmişinden ilham aldığını ve gelecekti araçlara benzersiz bir görünüm vermeyi amaçladığını söyleyen Albaisa, aracın Nissan’ın ProPilot Assist isimdeki temel otonom ve yarı otonom sürüş teknolojisine sahip olduğunu söylüyor. 
Nissan’ın ön ve arka tampon altlarında ve çamurluklardaki “zırh” adı verilen korumalar aracın dış tasarımının fazlasıyla güçlü olmasını sağlıyor. V şeklindeki ızgaralar, Bumerang şeklindeki farlar ile dikkat çeken otomobil, Keskin kenarları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 21 inçlik devasa jantlar ve özel tasarlanmış arazi lastikleri ile güçlü ve çarpıcı bir duruşa sahip olan otomobil, çoğunlukla optik illüzyonlara sahip. Arka tasarımda tamamen farklı bir tasarıma sahip olan stop lambaları dışında bir tasarım detayı görünmüyor. 

Nehir üstündeki ahşap köprüden esinlenildi!
Nissan XMotion, iç tasarımında çok farklı bir görüntü sunuyor. Bu tasarımda nehir üstündeki ahşap köprüden ilham alan tasarımcılar, en arkaya kadar uzayan orta konsol nedeniyle aracı 6 koltuklu olarak tasarlamışlar. Koltukların ince ve farklı yapısı ise aracın iç tasarımı ile birebir uyum içerisinde. Japon sedir ağaçlarından işlenen iç kısım, çok farklı ve çok lüks görünüyor. Ön tarafta bulunan devasa ekran ile bütün araç işleyişlerinin kontrol edildiği konseptte direksiyon ise Formula 1 araçlarının direksiyonlarına benziyor. Japon bayrağına gönderme yapan kırmızı ve beyaz aydınlatmalar, karbon fiber parçalar ile büyük bir uyum içerisinde olmayı başarıyor. Bu tasarımla birlikte gelecek nesil Qashqai ve X-Trail için ilk izlenimi sunan Nissan, bu araçta multimedya için sadece bir telefona sahip olmanızın yeterli olduğunu söylüyor.