Sonunda Tanıtıldı!
ABONE OL
Efsane otomobil tasarımcısı Henrik Fisker tarafından kurulan, Karma firması ile yaptığı ortaklık sonucunda ilk elektrikli otomobili çıkartan Fisker firması, tek başına ürettiği otomobili CES’te tanıttı. Yukarıya doğru açılan kapıları, uzaydan gelmiş gibi görünen tasarımı ve ekstra lüks iç mekanı ile dikkat çeken otomobil, tabi ki elektrikli olarak piyasaya çıkacak. 
 
Fisker’ın bilindik çizgilerini içeren otomobil, ön tarafta bulunan radarı, ince farları ve ince stop lambaları ile dikkat çekiyor. Tesla’nın son tasarımlarına benzeyen yan görünüm ise kapılar açılınca tamamen farklı bir hal alıyor. Boyutlarında Tesla Model S’e gönderme yapan otomobil, neredeyse aynı boyutlarda olacak. İç mekanda ise çok farklı bir tasarım karşımıza çıkıyor. Eski Amerikan otomobillerini andıran direksiyon simi, hiçbir tuş barındırmayan ve tamamen dokunmatik ekranlardan oluşan ön konsol oldukça farklı görünüyor. Sürücüyü saran deri koltuklar ise oldukça şık görünüyor. 4 ve 5 kişilik olarak tasarlanan araçta, şoförlü kullanım durumunda sağ ön koltuğun arkasına 27 inçlik bir ekran monte edilebiliyor. Tamamen elektrokromik camla kaplı olan tavan ise aracın içinden gökyüzünü izlemenize olanak sağlıyor. Fisker’ın geliştirdiği telefon uygulaması ile kontrol edilebilecek olan kapılar, Tesla’dan alışkın olduğumuz bir çalışma stili. 
 
EMotion verimliliği arttırmak ve ağırlığını azaltmak için çoğunlukla alüminyum ve karbon fiberden imal edilmiş. Lansmanında LG tarafından üretilecek olan lityum iyon pil kullanacağını açıklayan firma, katı hal pillerinin de çok yakında geleceğini söylemeyi ihmal etmiyor. 620 km menzile sahip olduğu söylenen otomobilin hangi pil seçeneğinde buna sahip olduğu ise henüz söylenmedi. Motorlar hakkında da çok fazla bilgi vermeyen Fisker, aracın son hızının 260 km/s olacağını söylüyor. 
 
Fisker EMotion’u ABD’de kuracağı yeni fabrika ile 2019 yılının sonlarına doğru üretmeye başlayacağını açıkladı. Fiyatı ise tahmini olarak 130.000 dolardan başlayacak.