15 Temmuz’u FETÖ yapmadı
ABONE OL

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, skandal bir açıklama yaparak 15 Temmuz darbe girişiminin FETÖ tarafından yapıldığına dair bir delil olmadığını söyledi. 

Kesici’nin bu açıklamalarının bireysel olmadığı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce yaptığı açıklamaların paralelinde olduğu dikkati çekti. Gazeteci Hakan Çelik’in CNN TÜRK’te canlı olarak yayınlanan programına katılan CHP’li İlhan Kesici, “Fethullah Gülen’in 15 Temmuz darbe kalkışmasının arkasında olduğuna dair bir şüphe var mı?” sorusuna “Tam bilmiyorum” cevabını verdi. 

Çelik’in soruyu tekrarlaması üzerine “Hayır ben tam bilmiyorum” dedi. 15 Temmuz darbesi ile FETÖ arasındaki bağlantıyı anlatmak için Türkiye’den ABD’ye gönderdiği 85 kutu delil için Kesici’nin  “85 kutu delil gönderilmiş. Böyle bir delil olmaz dünyada. Ayıklayacaksınız tek bir sayfa bilemedin iki sayfa bir şey verin uluslararası hukuk açısından geçerliliği olsun. Ben bir hakim olsam ve 85 kutu delil gelse bana ben bu bir çöptür der atarım kenara” sözleri ise kamuoyunu şoke etti. 

METİNER: YAZIKLAR OLSUN

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, CHP’li Kesici’nin skandal açıklamalarına sert tepki gösterdi. “Ben, İlhan Kesici’yi Kılıçdaroğlu’ndan daha tehlikeli buluyorum” diyen Metiner, şunları söyledi: 

“İlhan Kesici, Amerika’nın Türkiye’ye nasıl bir operasyon çektiğini çok iyi biliyor. Acaba Amerika tarafından nasıl Cumhurbaşkanı adayı gösterilirimin hesabını yapıyor. Darbeyi kimin yaptığını bilmediğini söyleyen İlhan Kesici’ye yazıklar olsun diyorum.”