Asıl ilkellik yerli otoya karşı çıkmak
ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım, Isparta’da dzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 27 Mayıs darbesini hatırlatarak merhum Adnan Menderes’i de unutmadı. Aynı darbe girişiminin 15 Temmuz’da da yapılmaya çalışıldığını kaydetti. Başbakan Yıldırım, “15 Temmuz’da Türkiye sevdalısı milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı da öldürmek istediler. Ama aziz milletimiz, Isparta o gece ayaktaydı, meydanlardaydı, ay yıldızlı bayrağı indirmedi. Ezanları dindirmediniz, alçaklara geçit vermediniz” dedi. 24 Haziran’a sayılı günler kaldığına dikkati çeken Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

12 SEÇİMDE YENİLDİN

 “Diğer adaylar ne vaat ediyor, AK Parti ne vaat ediyor? Diğer partiler savaştan kaçarak sığınanları ülkelerine geri döndürmek istiyorlar. Bizim geleneğimizde dardakilere, zordakilere kucak açmak vardır. Merhamet etmek vardır. İnsanı yaşatmıyorsanız nasıl ülkeye hizmet edeceksiniz? Türkiye dünyaya insanlık dersi veriyor. Kanal İstanbul’u iptal edeceklermiş. Siz bugüne kadar bu memleket için hangi hayırlı işi yaptınız. Bir de çıkmışlar yerli otomobil yapmak ilkellik diyorlar. İlkel olan sizsiniz. Yerli ve milli değerleri geliştirmek AK Parti’nin işidir. İşleri güçleri yayılmak ya da bol keseden atmak. Bırakın konuşsunlar, laf üstüne laf koymaktan başka marifetleri yok. Bunlara kalsa 16 yıllık Türkiye’de yapılan dev eserler, tüneller, yollar, hastaneler balyozla yok edecekler. Bunların derdi, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan. Onlar olmasın da kim olursa olsun. Hadi oradan. 12 seçimde başaramadılar, 13’üncü seçimde de başaramayacaklar.”

O ZİNCİRLERİ KIRMAK İÇİN

Isparta’nın 16 Nisan referandumunda yüzde 56 oranında ‘Evet’ dediğini belirten Yıldırım, 24 Haziran’ın ‘Evet’ kararının sandıkta onaylanması olduğunu söyledi. Yıldırım, “Yarım kalan işi tamamlamaya var mısınız? Her seçimde bize sahip çıktınız. Ak kadrolardan desteğinizi eksik etmediniz. 24 Haziran’a sayılı gün kaldı. 24 Haziran seçimlerinde ilk defa sandıktan ülkeyi kim yönetecek ona siz karar vereceksiniz. 24 Haziran’da Türkiye üzerinde oynanan oyunları boşa çıkarmaya var mısınız? Vakit geldi, şimdi vakit Isparta, Türkiye vaktidir. Vurulmak istenen zincirleri söküp atacak mısınız?” diye konuştu.