Başkan Erdoğan: Ecdadımızın yolundayız
ABONE OL

Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 737. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla yayımladığı mesajında, Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te açtığı kapıdan akın akın Anadolu’ya giren, buradaki kardeşleriyle kucaklaşarak hep ‘Kızılema’sını arayan ecdadın, Ertuğrul Gazi ile kendisine yeni bir istikamet belirlediğini ifade etti. 

BİR OBADAN BİR DEVLET

Bugün bir kez daha, Söğüt’te, Alperenlerin serdarı Ertuğrul Gazi’nin anıldığını ifade eden Erdoğan mesajında, şunları kaydetti: “Bir obadan bir devlet çıkartan, bu devleti de 3 kıta 7 iklime hakim kılan ecdadımızı rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyoruz. Ertuğrul Gazi’nin mücadelesi, milletimizin bir olduğunda, beraber olduğunda, kardeş olduğunda neler başarabileceğinin en somut ve çarpıcı örneğidir. Bunun için biz, aradan geçen 7 asrı aşkın zamana rağmen, ecdadımızla aynı idealler uğrunda mücadele etmeyi sürdürüyoruz. Bunun için ‘tek millet’ diyoruz, ‘tek bayrak’ diyoruz, ‘tek vatan’ diyoruz, ‘tek devlet’ diyoruz. Atalarımız, ‘Ekşi koruk sabırla tatlı üzüm olur’ der. Biz de sabırla hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz.” 

Ertuğrul Gazi’nin Osmanlı çınarını toprakla buluşturmasıyla, Fatih’in İstanbul’u fethi arasında yaklaşık 1,5 asır olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti: 

İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun üzerinden henüz bir asır bile geçmedi. Buna rağmen, kat ettiğimiz mesafeyi çok önemli ama asıl menzilimizi düşündüğümüzde yetersiz görüyoruz. Türkiye, içinde sıkıştırılmaya çalışıldığı kısır gündemlerden uzaklaştıkça, maziden atiye kurduğu köprüyü güçlendirdikçe büyümekte, gelişmekte, güçlenmektedir. Yeni yönetim sistemimiz, inşallah bu konuda bir milat olacaktır. Bizim ecdadımız yıkarak, yok ederek değil inşa ederek, yaşatarak medeniyetler kurmuştur.” 

NAKIŞ NAKIŞ İŞLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ 

“Bugün Türkiye olarak biz de aynı yoldan gidiyoruz. Gerek ülkemizin içinde, gerek bölgemizde, gerekse dünyada kendimizle birlikte tüm kardeşlerimizin güvenliği, huzuru, refahı, geleceği için gece gündüz çalışıyoruz. Bu topraklarda Ertuğrul Gazi’nin temelini attığı, milletimizin asırlardır üzerine titreyerek bugünlere getirdiği emaneti, Allah’ın izniyle, bizden sonraki nesillere daha ileriye taşımış bir şekilde teslim etmekte kararlıyız. Bir ayağımızı kendi topraklarımıza sıkı sıkıya basarken, diğeriyle bölgemizi ve dünyayı, siyasetimizle, ekonomimizle, kültürümüzle nakış nakış işlemeyi sürdüreceğiz.” 

ŞENLİĞE KATILANLARA SEVGİ VE SAYGI

Ertuğrul Gazi’yi ve onun şahsında milletin ve devletin, ebet-müddet daim kalmasında emeği geçen tüm ecdadı bir kez daha rahmetle, minnetle yad eden Erdoğan, Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerine katılanlara sevgi ve saygılarını sunarak, etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti. 

Başkan Japonya Prensesi ile görüştü 

Erdoğan, Türkiye’ye gelen Japonya Prensesi Akiko Mikasa’yı kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen kabul, bir buçuk saat sürdü. Öte yandan Başkan Erdoğan, Musevi vatandaşların Roş Aşana Bayramı’nı da kutladı. 

AK PARTİ'DEN ADAYLARA İKİ TEMEL KRİTER! 

AK Parti’de, belediye başkan adayları için iki önemli kriter ön planda olacak. Başarılı olsa bile vatandaşla bağı iyi olmayan aday gösterilmeyecek. Bu hafta yoğun bir çalışma içerisine giren AK Parti, yeni dönemde belediye başkanlarının daha fazla çalışarak sahada olmasını hedefliyor. Parti yönetimi, bunun için de adaylarda olması gereken kriterler üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Titiz bir güvenlik araştırmasından geçecek olan belediye başkan adaylarının CV’lerinde de tek kriter yaptıkları işlerdeki başarılar olmayacak. Parti kaynakları, adaylarda olması gereken özellikleri sıraladıklarını belirterek, “Çok çalışıp devasa projeler de ortaya konabilir. Ama asıl hedef insanların gönlünü kazanmak. Başarılı olsa bile vatandaşla bağı iyi değilse aday olamayacak. Ben iş yapıyorum diye nobran bir tavırla havalı gezmeye kimsenin hakkı yok. Parti olarak dikkat ettiğimiz en önemli özellik bu” değerlendirmesinde bulundu. Belirlenen kriterler arasında şu özelliklere de bakılacak: Yüzü gülmeyen ve tembellik eden başkan olamayacak. İşin ehli ve çalışkan olacak. Sempatik ve liyakat sahibi olması beklenen adaylardan, seçildikten sonra da aynı özelliklerini devam ettirmesi beklenecek. Bu prensiplerin manifestoda da yer alması planlanırken; seçildikten sonra bu prensiplere uygun hareket etmeyenler önce uyarılacak. Uyarıya rağmen devam ederse ihtar edilecek. Belediye başkanı ihtara uymazsa görevinden alınacak.