Cumhurbaşkanı Erdoğan: Buna cevap ver bay Muharrem
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Eskişehir mitinginde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yüklendi. 

-GEYİP YAPIYORLAR: Biz Türkiye’yi nasıl daha fazla büyüteceğimizi, geliştireceğimizi anlatıyoruz. Peki ötekiler ne anlatıyor? Gençlerimizin deyimiyle ifade edeyim; ötekiler bol bol ‘geyik muhabbeti’ yapıyor. 

- ESKİŞEHİR EĞİTİMİN BAŞKENTİ: Eskişehir’i 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti olarak ilan ediyoruz. Üniversiteleri ile ilköğretimden liseye kadar her kademedeki kurumlarıyla ülkemizin en iyi eğitim-öğretim alt yapılarından birine sahip Eskişehir’e böyle bir unvan yakışır dedik. 

ASIL KEK BUNLAR: Yerli otomobilin seri üretimine 2020 veya 2021’de geçilecek. Bu dizel veya benzinli olmayacak Bay Kemal, Bay Muharrem. Bunlar elektrik, bununla çalışacak. Bizim 146 projemizden sadece biri olan millet kıraathanelerinin içindeki keklere takılmışlar, onun peşinden gidiyor. Asıl kek işte bunlara denir. Onun için ben diyorum ki artık bu kadar geyik yeter. 

HDP’LİLER KATILDI: CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün Diyarbakır’da miting yaptı. İstihbarattan aldığım bilgi ne biliyor musunuz? Bu mitinge katılanların neredeyse tamamına yakını HDP’li. Bay Kemal de Hakkari’ye gitmişti bir tane Türk bayrağı yoktu. Ama şimdi ders almışlar. Bunlar böyle. 

CEVAP VER: (Muharrem İnce’ye sorular) Daha da somutlaştıracak olursak mesela FETÖ ile mücadele ve bu ihanet çetesinin elebaşının ülkemize iadesi hakkında ne düşünüyor? İsterseniz bu soruya cevap vermek için Amerika’dan telefonla yardım da alabilir. Gerçi geçtiğimiz günlerde telefonla ona bir şeyler fısıldamışlar. Bunun üzerine biz de Amerika’ya gönderdiğimiz belgeleri inceleme izni vermiştik. CHP incelemesini tamamlayıp raporunu sunmuş. Bizzat bu partinin genel başkanı ‘bu belgelere göre FETÖ elebaşının iade edilmesi lazım’ diyor. Ee Bay Muharrem. Şimdi buna da cevap ver bakalım. 

- YALAN SÖYLER: Bay Kemal diyor ki ‘Gönderdiğim arkadaşların verdiği raporlara göre, FETO’nun Amerika tarafından Türkiye’ye iade edilmesi gerekir.’ Ama Genel Başkanı böyle derken Bay Muharrem, ‘Bunlar gazete kupürü.’ diyor. Ya bunlar kimden yana olduklarının farkında değil. Bunlar kayış attılar. Buna da cevap ver bakalım Bay Muharrem. Veremez. Çünkü bunlar yalanı söyler, iftirayı atar, ondan sonra da hiçbir şey olmamış gibi arkalarını döner giderler. 

  l İNCE’YE TEKLİF: CHP’nin başındaki zata her seçimde yaptığım teklifi şimdi bu defa Muharrem İnceye yapıyorum. Seçimlerden birinci çıkamazsak siyaseti bırakacağım diyebiliyor musun? Madem iddialısın sen de aynı sözü ver. Ver de Bay Kemal rahatlasın. Öyle mi? Yapamazlar, çünkü bunlar iftiracılıktan, yalancılıktan, çarpıtmadan başka bir şey bilmez. Yalancıdan, iftiracıdan bu ülkeye Cumhurbaşkanı olabilir mi? Bu seçimlerden sonra İnce’nin yeri de Genel Başkanı gibi tarihin tozlu rafları olacaktır.