CHP’de bitmeyen koltuk kavgası
ABONE OL

CHP’de Muharrem İnce’nin genel seçimlerden sonra başlattığı ayaklanma sırasında Keçiören İlçe Teşkilatı üyesi Abbas Canyurt, CHP Genel Merkezi önünde evinden getirdiği koltuk ile oturma eylemi yapmıştı. Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Canyurt, kurultayın rafa kaldırılmasının ardından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. 

DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

Ancak her fırsatta fikir özgürlüğü ve eleştirme hakkının altını çizen CHP, bu eylemi tehdit olarak gördü. CHP Ankara İl Başkanlığı Disiplin Kurulu, Canyurt hakkında işlem başlatarak, ‘kesin ihraç’ talebiyle Canyurt’un savunmasını istedi. Kemal Kılıçdaroğlu dokuz seçim kaybetti, koltuğu bırakmaya hiç niyet etmedi. CHP ise Genel Merkez önünde koltuk eylemi yapan partiliyi disiplin kuruluna sevk etti. Kesin ihraç istedi. 

BENİM SIKINTIM YÖNETİCİLERLE 

CHP’de yönetimin değişmesi için böyle bir eylem yapma gereği duyduğunu söyleyen Abbas Canyurt, “Partimle sıkıntım yok, yöneticilerle sıkıntım var. Hedefimde Genel Merkez yönetimi var. Her seferinde yenilgiye, her seçim gecesi ağlamaya ‘Artık yeter’ diyorum. Koltuk genel merkez önünde güzelmiş. Burada rahatsa, içeride daha rahattır” demişti.