Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aptallar değil alçaklar yapar
ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize 6. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Norveç’teki tatbikatta Atatürk ile kendisini hedef gösteren NATO’ya sert çıktı. İşte Erdoğan’ın mesajları…

- GÜÇLÜ ORDU: Ayakta kalabilmek için ezana, bayrağa, tarihe, kültüre sıkı sıkıya sahip çıkmak, maruz kalınan saldırıları rahatça bertaraf etmek için orduyu en güçlü ordu, polisi en güçlü polis, istihbaratı en güçlü istihbarat haline getirmek gerekmektedir.

- CHP’DEN YALAN VE İFTİRA: Ana muhalefet partisi hiçbir zaman gerçek bir iktidar murakebesi, iktidar partisi eleştirisi yapamadı. Onlar sadece yalanla iftira ile ülkenin ve milletin gerçekleriyle hiçbir ilgisi olmayan tali işlerle uğraşmışlardır.

- SALDIRIYA MARUZ KALIYORUZ: AK Parti sadece kendi iç meselelerine hapsolma hakkına sahip bir parti değildir. Çünkü milletimiz bize büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etme vazifesini vermiştir. Bu görevimizi hakkıyla ifa etmek için çalışırken hem içeriden hem dışarıdan saldırılara maruz kalıyoruz. Biliyoruz ki bu saldırılar şahsımıza ve partimize değil, ülkemizedir, milletimizedir. Türkiye güçlendikçe ülkemize ve dolayısıyla bizlere yönelik hücumların şiddeti de artıyor.

- NATO’DAKİ SKANDAL: (NATO tatbikatındaki “Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı” skandalına değindi) İşte daha dün Norveç’teki NATO tatbikatında sergilenen terbiyesizliği sizler de takip ettiniz. Bazı yanlışlar vardır ki onları aptallar değil ancak alçaklar yapar. Bu da işte böyle bir hadisedir. Şahsımı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan bu terbiyesizliği, NATO içinde bir süredir varlığını müşahede ettiğimiz çarpık bir bakış açısının dışa vurumu olarak anlıyorum.  

- KURU ÖZÜR OLMAZ: NATO tatbikatındaki skandal, tatbikatlarda terbiyesizlik yapılarak, sahte sosyal medya hesapları üzerinden provakasyonlara girişilerek sonra da kuru bir özürle geçiştirilerek üzeri örtülebilecek bir konu değil.

- İTTİFAKTAKİ ÇARPIKLIK: Suriye’den ülkemize yönelik tehditlerin zirveye çıktığı bir dönemde füze savunma sistemlerini geri çekerek, Türkiye’ye yönelik bir saldırı durumunda harekete geçilmeyebileceği intibasını veren NATO’nun güvenilirliği, tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanır hale gelmiştir. Biz kendi güvenliğimizi sağlamak için Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almaya kalktığımızda ittifakın önde gelen kimi ülkeleri tarafından ortaya konan tepki de bu çarpıklığı teyit eder mahiyettedir. 

- BİRİLERİNE SORMAYIZ: Daha önce aynı sistemin bir alt sürümünü satın alan ülkeler Yunanistan, Slovakya, Bulgaristan bunlara ses çıkarmayanlar nasıl oluyor da Türkiye’ye ses çıkarıyorlar? Diğer Baltık ülkelerini patriotlarla sıkı sıkıya güvence altına alanlar, iş Türkiye’ye gelince farklı tavır sergiliyorlar. Kusura bakmasınlar, Türkiye bu noktada adım atacağı zaman bunu birilerine sorarak, kararını vermeyecek. Milletiyle konuşarak bunların kararını verecektir.     

- GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESERİZ: 30 yılı aşkındır süren terörle mücadele dönemi, özellikle de Suriye ve Irak’taki son krizler sırasında kime ne kadar güvenebileceğimizi çok iyi gördük. Artık göbeğimizi biz keseceğiz dedik. Kestik mi? Kestik ve ne yaptık? İşte bildiğiniz gibi Fırat Harekatı’nı yaptık ve Fırat Harekatı ile zaten her şey görüldü. İdlib ve Afrin’de de aynı adımlar atılacak. Kim bize en ufak bir tacizde bulunur, bunun hesabını sorarız. Bir gece ansızın gelebiliriz dedik ve geldik. Bundan sonra yine aynı şekilde gelebiliriz ve gelmeye de devam edeceğiz.

S-400’LERi ALDIK, İŞ BİTTİ

- SİSTEMİ KURACAĞIZ: Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlama konusundaki ihtiyacı, yaşanan her hadiseyle bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Buradan NATO’ya da diğer müttefiklerimize de açıkça ifade ediyorum, biz S-400’leri zaten aldık, iş bitti. Şu anda finansman konusundaki detayları konuşuyoruz. Onlar da en kısa sürede sonuçlanacak. İnşallah en yakın zamanda bu sistemi ülkemizde kuracağız. Bunun yanı sıra benzer sistemlerin üretimi konusunda da yoğun bir çaba harcıyoruz. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Katar’da bulunan Mehmetçiğin kullanması için yerli üretim milli piyade tüfeklerini gönderdik. Türkiye çok uzak olmayan bir gelecekte kendi hava savunma sistemlerini kuracak ve bunları da dostlarıyla paylaşacaktır. 

- TERÖR FABRİKASI: Türkiye’yi uluslararası alanda köşeye sıkıştırmaya çalışanlar Suriye ve Irak’ta 2. Dünya Savaşı’ndan sonraki en kanlı, vahşi, sinsi ve alçak senaryoyu uyguluyor. Bölgede adeta bir terör fabrikası kuruldu. Bu fabrikada görev yapan terör mühendisleri kimi zaman El-Kaide, DEAŞ, kimi zaman PKK/PYD, kimi zaman FETÖ olan kimi zaman da başka isimler taşıyan örgütler imal ediyorlar. Hep aynı, sadece ambalajı ve etiketi değiştiriyorlar. 

GEMİLERİ YAKTIK

DEAŞ ve PYD başta olmak üzere hepsi de aynı tezgahta üretilmiş terör örgütleri üzerinden çıkarlarını hayata geçirmeye çalışanların artık ‘terör’, ‘terörizm’ laflarını ağızlarına almaya daha hakları kalmamıştır. Açık konuşuyorum, bu yaşananlardan sonra terörle, terör örgütleriyle mücadele ettiğini öne sürenlere biz artık nasıl inanabiliriz ki. Biz köprüleri yıktık, gemileri yaktık. Bedeli ne olursa olsun hedeflerimize doğru yürümekten vazgeçmeyeceğiz.

BATAKLIK KURUYACAK  

Suriye’de İdlib operasyonunu tamamlayacağız, Afrin’i de kurtaracağız, Münbiç’i de asıl sahiplerine teslim edeceğiz. Diğer bölgeleri de terör örgütlerinden temizleyeceğiz. Irak’ta, Kandil başta olmak üzere ülkemize yönelik terör eylemlerinde kullanılan ne kadar bataklık varsa hepsini kurutacağız.  

SGK’YI YUTTUK MU 

SDG olayında olduğu gibi yani PYD/YPG, kalktılar dediler ki ‘Bu anlaşıldı, bunun ismini değiştirelim.’ Diyen kim? Amerika. Ne yaptılar ismini? SDG, Suriye Demokratik Güçleri, sevsinler sizi. Biz anlamadık, yuttuk bunu. Artık bunların hepsini biliyoruz. Terör fabrikasında üretilen örgütler, ihtiyaca göre tedavüle sokuluyor. Gerektiğinde tadilata tabi tutuluyor, gerektiğinde ise imha ediliyor. KURUYACAK  

Stoltenberg Erdoğan’dan özür diledi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak, NATO tatbikatındaki “Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı” skandalıyla ilgili olarak özür diledi. Stoltenberg, görüşmede, komuta kademesi tarafından gerekli soruşturmanın başlatıldığını ve hadiseye sebebiyet veren sözleşmeli Norveçli teknisyenin işine derhal son verildiğini belirtti. Türkiye’nin NATO için önemli bir müttefik olduğunu vurgulayan Stoltenberg, benzer bir hadisenin tekrarlanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını, yaşanan skandalın NATO ve Türkiye arasındaki ilişkileri olumsuz etkilememesini ümit ettiğini bildirdi.      

Ayder’i havadan denetledi

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, helikopterle son günlerde imar tartışmasıyla gündeme gelen ve kentsel dönüşüme tabi tutulması beklenen turizm merkezi Ayder’i ile Rize ve Artvin’deki yatırımları havadan inceledi. Erdoğan’a Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı eşlik etti.  

RİZESPORLULAR KARŞILADI  

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çaykur Rizespor Kulübünün yöneticileri ve futbolcuları ile bir araya geldi. Ayder’i havadan denetleyen Erdoğan’ı taşıyan helikopter  Çaykur Rizespor Mehmet Cengiz Sosyal Tesislerine indi. Erdoğan’ı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, Teknik Direktör İbrahim Üzülmez ve takım kaptanı Leonard Kweuke ile Orhan Ovacıklı karşıladı.  Erdoğan, burada bir süre kulüp yönetici ve futbolcuları ile görüştü, başarı dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı, tesislerden ayrılırken çocukları yanına çağırarak hediye verdi.     

ERDOĞAN AĞRI’YA GİDİYOR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ağrı İl Kongresine katılmak için 3 Aralık’ta Ağrı’ya gidecek.  Sosyal paylaşım sitesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ağrı’ya geleceğinin açıklayan AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, “Kıymetli hemşerilerim 3 Aralık tarihinde yapacağımız Ak Parti Ağrı İl Kongremize Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan teşrif edecektir, tüm hemşerilerimiz davetlidir” ifadelerini kullandı.