Doları satın oyunu bozun
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum İstasyon Meydanı’nda, AK Parti’nin ilk mitingini yaptı. CHP ile faiz lobisine yüklenen Erdoğan, şunları söyledi… 

HDP’YE EVET, AK PARTİ’YE HAYIR: Avrupa’da PKK terör örgütünün, YPG’nin, PYD’nin ön kuvveti durumunda olan HDP’ye meydanlarda miting yapma müsaadesi veren yönetimler, AK Parti’ye oralarda müsaade etmiyorlar, salonlarda yer vermiyorlar. Niye? ‘Ne kadar engellersek o kadar kar’ diyorlar. İsteseniz de istemeseniz de Bosna Hersek size yetti.  

AFRİN’DE 4475 HAİN ÖLDÜRÜLDÜ: Afrin’de şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 475. Kuzey Irak’ta etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısı 414, yurt içinde etkisiz hale getirilenlerin sayısı 398. Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. 

RUSYA 1 MİLYAR DOLAR ÖDEME YAPACAK: Rusya’dan Mavi Akım ve Batı Hattı’ndan aldığımız doğalgazın fiyatında 2015’te indirim talep etmiştik. Talebimiz karşılanmayınca uluslararası tahkime başvurmuştuk. Müzakereler sonucunda 2015 ve 2016 yılları için geçerli olmak üzere Rusya ile bu ülkeden aldığımız doğalgazda yüzde 10,25 oranında fiyat indirimi konusunda mutabakata vardık. Vardığımız mutabakatla bu iki yılda aldığımız doğalgaz için ülkemize indirim farkı olarak 1 milyar dolar ödeme yapılacak. 

FİTNECİLER ÇIKABİLİR: MHP’yle Cumhur İttifakı’nı kurduk. AK Parti, MHP olarak çıktığımız bu yolda araya fitne, fesat sokmak isteyenler olabilir. Sakın bu oyunlara gelmeyin. Cumhur İttifakı tamam ve Cumhur İttifakı’yla da diğerlerini yerle yeksan edeceğiz.  Biz Türkiye’nin ışığını yükseltmeye çalıştıkça birileri de tam tersine karartmaya çalışıyor. Karartamayacaksınız, bizi bölemeyeceksiniz, bizi parçalayamayacaksınız, dimdik ayaktayız. 

HEYBELERİ BOŞ: Diğer cumhurbaşkanı adayları iki haftadır Türkiye’yi dolaşıyor, konuşuyorlar. Ne söylediklerine bakıyoruz ve Türkiye adına üzülüyorum. Utanıyorum. Bu adayların ülkenin ve milletin hayrına tek bir projelerini duydunuz mu? Bu adayların ülkelerin ve milletin adına tek bir olumlu sözlerini duydunuz mu? Duyamazsınız çünkü bunların heybeleri boş. 

DÖVİZİ TL’YE YATIRIN: Bu ara birileri ülkemize çöreklendi, Gezi olaylarında olduğu gibi. Faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Boşuna yüklenmeyin, avucunuzu yalayacaksınız. Yastığının altında eurosu olan kardeşlerim, sizler paralarınızı gidin TL’ye yatırın, yerli paraya yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız. 

KUR HİKAYE: Kur hikayedir. Yatırımcıları ürkütmek, korkutmak için olmadık yollara başvuruyorlar, olmadık yalanlar uyduruyorlar. Mali disiplin konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Son günlerde finans piyasalarında döviz kurları üzerinden oynanan oyunu da inşallah kısa sürede boşa çıkaracağız. Küresel sisteme entegre şekilde çalışan finans piyasaları maalesef bu tür manipülasyonlara açık olabiliyor. 

EUROYA YATIR- MAYIN: Ben de diyorum ki ey finans sektörü, eğer siz yatırımcımıza, girişimcimize bu tür oyunlar oynarsanız, bu tür manipülasyonlar yaparsanız bilesiniz ki bedelini ağır ödersiniz. Biz oynanan oyunu görüyoruz ve bunun üzerine gidiyoruz. Yerli ve milli olmak demek önce kendi paramıza sahip çıkmak demektir. Milletimizden benim ricam dedikodulara itibar etmeyerek kendi paralarına sahip çıkmalarıdır. Paralarını gidip dolara, euroya yatırmasınlar. Paranızla yolunuza devam. Türkiye serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden geri dönmeyecek. Çok kısa bir sürede kur balonunu söndüreceğiz. Ekonomide asıl gündemimize odaklanmış bir şekilde yola devam edeceğiz. 

O bisiklet sağa-sola gidiyor 

PALAVRA MI ATAYIM?: Ben, size diğer adaylar gibi palavra mı atayım? Atmam, yapılacak şeyi zaten yaptık, yapıyoruz, yaparız. Biz bugüne kadar hiçbir zaman ne aldatan ne aldanan olduk.  

DİKİLİ AĞAÇLARI YOK: Lafla değil, icraatlarla milletin karşısına çıktık. Çıkmış bir tanesi diyor ki ‘Ben araba maraba üretmem.’ Benim için de diyor ki,  ‘20 yıl geriden takip ediyor.’ Ondan sonra da Almanya’da bir otomobil fabrikasını gezmiş. Bak sadece bizim otomotiv ihracatından elde ettiğimiz geliri bir araştırsın baksın. O, bisiklete binmeye devam etsin. Kaç yıl geriden geliyor, belli. O bisiklette de bazen sağa, bazen so la gidiyor. Hayatları böyle bunların, dikili ağaçları yok. Öbürü de kalkmış diyor ki, ‘Kanal İstanbul’u  yaptırmayacağım’, öbürü kalmış, ‘Ben şu yatırımı yaptırmayacağım.’  Yahu sizin zaten hayatta, bu ülkede yaptığınız bir şey yok ki. Bunlar, Türkiye için hiçbir şey vaat etmedikleri gibi yapılmakta olan veya yapılacak işleri engellemekle seçim kazanacaklarını zannediyorlar. 

ATAK HELİKOPTER TESİSİNİ GEZ

BU NE GAFLET:Bir yandan yerli marka otomobil projemize karşı çıkıyor, öbür taraftan Almanya’daki otomobil fabrikasına olan hayranlığını dile getiriyor. Bu ne gaflet. Bu lafı eden kişinin anlaşılan o ki,Türkiye’nin yılda 28 milyar dolarlık kamyon, otomobil, otobüs, traktör fabrikaları olduğundan haberi yok. Almanya’daki fabrikayı gezeceğine, git bizim otomobil fabrikalarını, Atak helikopterlerinin fabrikasını, insansız hava araçlarının yapıldığı tesisleri gez. 

CHP ZİHNİYETİ DEĞİŞMİYOR: Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor ama bu CHP zihniyeti değişmiyor. Bunlar cami bulursa cami yıkar, fabrika bulursa fabrika yıkar. 

ŞER ODAKLARINA FIRSAT VERMEYİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “İstanbul Emniyet Teşkilatı ile İftar Programı”nda katıldı. Erdoğan, “24 Haziran’da sandığın namusu size emanet” dedi, şu mesajları verdi:  

BİZ GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ: Güçlü bir emniyet teşkilatı ülkemiz için zorunluluktur. Türkiye, güvenlik tehditleri bakımından son derece zorlu bir coğrafyada bulunuyor. Ülkemiz yanında bölgemizin güvenlik, huzuruna tehdit oluşturan bu problemlerle en ön cephede mücadele yürütüyoruz. 

FETÖ: Açık söylüyorum dünyada pek az ülke, devletin kılcal damarlarına kadar sızmış böyle melun bir yapıyla bizim kadar hakkaniyetli ve başarılı bir mücadele yürütebilir. Şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.  

EK GÖSTERGE MÜJDESİ: Yeni dönemde polislerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600’e çıkarıyoruz.  Yeni düzenlemeyle yükseköğrenim mezunu polis memurlarımızın emekli olduklarında alacakları maaşlarında yüzde 21 civarında bir artışa da gitmiş oluyoruz. 25 hizmet yılı üzerinden hesaplandığında polislerimizin emekli maaşlarında net 533 liralık, emekli ikramiyelerinde net 17 bin liralık bir artış oluyor. 

SEÇİM GÜVENLİĞİ: Seçim güvenliği noktasında en büyük görev siz polislerimize düşüyor. Oradaki bütün oyların adeta namusu size aittir. Ben size inanıyorum. Önümüzdeki 28 gün başta emniyet teşkilatımız olmak üzere devletimizin ilgili birimleri için zorlu ve yorucu bir dönem olacak. Seçim sürecini dinamitlemek için şer odakları hiç boş durmayacaklar. Türk demokrasisine leke çalmak amacıyla birileri muhakkak akla hayale gelmedik yöntemlere, iftiralara başvuracak. Devletimizin tüm kurumlarının sorumluluklarını en güzel şekilde yerine getirerek bu süreci inşallah alnımızın akıyla atlatacağımıza inanıyorum.