HDP 17 yılda bir çivi bile çakmadı
ABONE OL

Üç dönem üst üste HDP’nin aldığı Batman’da, bu partinin tek bir icraata imza atmadığını belirten Batmanlılar, atanan Kayyum’un ise aynı imkanlarla büyük yatırımlar yaptığını kaydetti. Batmanlılar da diğer Güneydoğu illeri gibi 24 Haziranda HDP’ye ders vermeye hazırlanıyor. İşte Batmanlıların seçime ve hükümetin çalışmalarına dair yorumları…

ERDOĞAN İLE DEVAM

Hüseyin Aslan (Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otelciler Birliği Başkanı):Terör sürekli geleceğimizi çaldı, her alanda bölgeyi geri bıraktırdı. Ama bölgeye güvenlik ve huzurun gelmesi turizmi inanılmaz canlandırdı. Oteller yüzde 85 doluluk oranına ulaştı. Diğer illerimizde durum dahi iyi. Mardin’de kapalı olan oteller şu anda yüzde yüz dolu. Biz deErdoğan ile devam diyoruz.

ÜRETİM KENTİ OLDUK

Suat Özdemir (MUSİAD Batman Şube Başkanı): AK Parti iktidarında Batman’da da çok önemli gelişmeler yaşandı. Ekonomik kalkınmaya bağlı toplumsal refah düzeyi arttı. Yapılan yatırımlar, verilen destek ve teşviklerin ardından kimsenin yüzüne bakmadığı organize sanayi bölgesi büyük bir üretim merkezine dönüştü. Organize sanayi bölgesinde gıdadan metale, makineden tekstile kadar birçok alanda üretim yapan firmalarımız var. 

HAPSOLMUŞTUK

Vedat Çoban (sporcu): Türkiye’de engellilere yönelik iyileştirmeler AK Parti ile oldu. Engelliler olarak 15 yıl öncesine kadar evden çıkamazdık. Odaların kuytu köşelerinde hapsolmuştuk.  Sosyalleşme, toplumun içine çıkma olanağımız sıfırdı.Üç ayda bir maaş evde bakım gibi devrim çalışmalara imza atıldı.

HDP ÇALIŞMADI

Mustafa Seven (Batman Medya gazetesi yazı işleri müdürü): AK Parti’li değilim ama hakkını vermek zorundayım. Sağlık, eğitim ve ulaşım çok büyük yatırımlar yapıldı. Batman’da 

BATI’DA CHP BURADA HDP

Ziver Özdemir (AK Parti milletvekili adayı): Batı’da CHP, burada ise HDP Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsı üzerinden yıpratma siyaseti güdüyor ama artık prim etmiyor. Projesiz vizyonsuz sadece Erdoğan karşıtlığı tutmuyor artık. Önceki seçimlerde HDP/PKK, köylerde inanılmaz bir baskı kuruyordu. Çok ciddi bir korku dünyası oluşturulmuştu. Halen de bu kâbusun etkisi var. Bunun tamamen ortadan kaldığını söyleyemeyiz. Acaba diye endişe içinde kalabiliyorsunuz.