Kampanya başladı manifesto sırada
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Eyüp Sultan Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erken seçim kararını değerlendiren Erdoğan şunları söyledi… 

- 79 İLİ DOLAŞTIK: Başbakan Binali Yıldırım ile İzmir ve İstanbul hariç 79 ili dolaştık. Bazı günler İstanbul’da aynı anda 3 ilçede spor salonlarında hem de dışarıda miting yaptım. Seçim kampanyası başladı. Fakat biz tabii şimdi manifestomuzu açıklayacağız. Şu anda bununla ilgili olarak ekibim çalışıyor ve ekibimle beraber de değerlendirmelerimizi yapacağız. 

- İSTANBUL’DA AÇIKLAYACAĞIZ: Bizim inşallah, normalde seçim beyannamesi diye ifade edilen ama biz onu bir manifesto olarak kabul ediyoruz, büyük ihtimalle İstanbul Kongresi’ne yetiştirmeye çalışacağız. İstanbul Kongresi’nde bunu açıklayacağız. Bunu açıkladıktan sonra da yola koyulacağız. 

- YOL HARİTASI: Şu an itibarıyla milletvekillerimin tamamıyla Ankara’da genel merkezde bir toplantı yaptık ve bu toplantıyla birlikte zaten tüm milletvekillerimize şu anda o heyecanı vermiş durumdayız. Fakat Yüksek Seçim Kurulu’nun takvimi açıklamasıyla birlikte de biz şu anda hazırladığımız takvimi şöyle bir masaya yatıracağız. Ondan sonra kendi yol haritamızı inşallah uygulamaya koyacağız. 

- TEMAYÜL YOKLAMASI: Temayül yoklamasını yine yapmayı düşünüyoruz. Temayül yoklamalarını da yapıp, bu arada milletvekillerinin tespitiyle ilgili çalışmayı da yürütmüş olacağız. Yani yoğun bir çalışmayla şu anda zaten tüm iller bu konuda çalışmalarına başlamış durumdalar. Cuma günü de Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı olacak. Bu toplantıda bu yol haritasını tüm teşkilatımla paylaşacağım ve onlarla birlikte de ya Allah bismillah deyip yola koyulacağız. 

- BAHÇELİ’YE ZİYARET: (MHP ile yapılan ittifak sonrasında AK Parti nasıl bir yol izleyecek) Bahçeli’yle yaptığımız görüşmeden sonra adımları attık. Daha önce de bir hazırlık dönemi oldu. Bu çalışmalar devam edecek. Bu başarılı çalışmalar parlamentoya da yansımaya başladı. Şimdi parlamentodaki çalışmalarda da bu dayanışmamız aynı kararlılıkla devam edecek. Dün bildiğiniz gibi bu heyetin içinden Adalet Bakanımız Abdülhamit Bey, kendileri Sayın Bahçeli’yi ziyaret ettiler. Bazı konuları görüşme fırsatı oldu. 

- BÖLÜNMEYE İZİN YOK: Bizim bu süreç içerisinde her an, her zaman inşallah dayanışma içerisinde birlik beraberlik içerisinde bunu yürüteceğiz. Çünkü ülkemizin şu anda ihtiyacı olan o birliği beraberliği biz cumhur ittifakıyla zaten ortaya koyduk. Biz herhangi bir bölünmeye, parçalanmaya inşallah fırsat vermeyeceğiz. Şu andaki dayanışmamız zaten bunun bir ifadesidir. 

- ÜÇ ÇARPI ÜÇ: Bu çalışmayı kararlıkla inşallah yürüteceğiz ve şu anda MHP’nin aynen bizim yaptığımız çalışmalar gibi onlar da çalışmalarını yapıyorlar. Bu çalışmalar noktasında da bu üçlü dediğim, üç çarpı üç bu arkadaşlarımızla bu çalışmaları yapacaklar. Burada nasıl birbiriyle örtüşmeleri sağlayabiliriz, onların üzerinde de ayrıca duracağız. 

ERDOĞAN SEVGİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazını Eyüp Sultan Camii’nde kıldı. Cami çıkışı vatandaşlar Erdoğan’a yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını çekebilmek için birbirleriyle yarıştı. 

 

Mini uyum paketi Meclis’te

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ile MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın imzasını taşıyan, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. 

Gençlerimizin itikadini tartışmak art niyetlidir Gençlerimizin itikadini tartışmak art niyetlidir

Erdoğan, evlatlarımıza kurulan tuzaklara dikkat çekerken “deizm” tartışmasına değindi: Gençlerimizin imanını, ahlakını ve itikadını tartışma konusu yapmak sosyal mühendislik işidir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlenen Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni’ne katıldı. Konuşmasında bağımlılıkla mücadelenin önemine değinen Erdoğan, önemli mesajlar verdi: 

- EVLATLARIMIZ İSTİKBALİMİZ: Evlatlarımız ne kadar zinde, ne derece sağlıklı olursa ülkemizin geleceği o kadar parlak olur. Gençlerini alkol, içki, uyuşturucu, sigara, kumar, terör gibi dehlizlerde kaybeden ülkelerin istikbali karanlıktır.

- TERÖRÜN GELİR KAPISI: Bizim gibi iddia sahibi ülkelerin başına musallat edilen PKK gibi terör örgütlerinin en büyük gelir kapısı uyuşturucudur.

- ÇOK YÖNLÜ KAMPANYA: Genç kuşakları ifsad etmek için medya, sinema ve müzik sektörü üzerinden bilinçli ve çok yönlü bir kampanya yürütülüyor. Alkol düzenlemesinden uyuşturucuyla mücadeleye, eğitim reformlarından sosyal medya önlemlerine kadar her adımımızda bunları karşımıza bulduk. 

- GENÇLERİMİZE TUZAK: Açıkçası biz son haftalarda gençlerimizin inanç anlayışı üzerinden gündeme sokulmaya çalışılan tartışmaları da bu minvalde değerlendiriyoruz. Bu tip tartışmalar kesinlikle objektif ve iyi niyetli değildir. Sıhhati şüpheli haberler ve örnekler, formülasyonu sinsi sorular üzerinden gençlerimizin imanını, ahlakını ve akaidini, yani itikadını tartışma konusu yapmak kesinlikle art niyetlidir. Yapılan tam anlamıyla bir sosyal mühendislik işidir. Bu projenin amacı yapay gündemle gençlere tuzak kurmaktır. 

- TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI: Teknoloji bağımlılığı da öyle aldı başını gidiyor ki 2 yaşında, 2,5 yaşında, 3 yaşında çocuk, elinde telefon bakıyorsunuz. Teknolojinin adeta  esareti altına giriyoruz. Yalnızlaşan gençler çareyi sanal ortamlardaki sahte karakterlerde arıyor, internet zorbalarının tuzağına düşebiliyor.

- SEFERBERLİK RUHU:  Manevi olarak yeterli eğitimi almamış, ruhundaki açlığı giderememiş evlatlarımız maalesef FETO gibi, DEAŞ, PKK gibi ihanet çetelerinin ağına takılabiliyor. Bizim bunların hiçbirine sessiz kalabilmemiz mümkün değildir. Bunun için milletimizi tüm zararlı alışkanlıklara karşı seferberlik ruhuyla mücadeleye davet ediyorum. Bağımlılıkla mücadele bir vatan görevidir. Ülkesine bağlı herkes, ideolojik ve siyasi farklılıklarını bir yana koyarak bu mücadeleye destek vermelidir. 

1999’un acılarını unutmadık

Deprem konusundaki en zayıf halkanın, sahip olduğu nüfus ve ülke için taşıdığı kritik önem nedeniyle İstanbul olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: 1999 depreminin acılarını hala unutmuş değiliz. Geçmişte yapılan hatalardan ibret alarak, bu çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Bu konuda bilim insanlarımızdan daha çok destek bekliyoruz. Deprem araştırmaları konusunda Türkiye’yi Japonya gibi bu işte zirve yapmış ülkelerin seviyesine çıkarmakta kararlıyız.   

Erdoğan’a, Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener plaket verdi.