Kandil’de ‘canlı kalkan’ oyunu
ABONE OL

Mehmetçik, düzenlediği operasyonlarla yurt içinde nefesini kestiği PKK’ya, coğrafi şartlar dolayısıyla erişilemez denilen Kuzey Irak’taki Kandil kampında da ağır kayıplar veriyor. “Türk ordusu geliyor” korkusu yaşayan hainler, Diyarbakır’daki hendek ve çukur operasyonları sırasında oynadıkları “canlı kalkan” taktiğine yeniden başvurdu. 

ARTIK GÜVENLİ DEĞİL 

Terör örgütü, Türkiye’nin kararlı duruşu sonrası bugüne kadar üst düzey toplantılarını yaptığı, saldırı kararlarını aldığı, gazetecilere röportajlar verdiği, yabancı istihbarat elemanlarını misafir ettiği, Avrupa faaliyetlerinin koordine edildiği, sözde mahkemelerin kurulduğu Kandil’in kendileri için artık “güvenli” olmadığını anladı. Coğrafi şartlar nedeniyle “erişilemez” görülen, teröristlerin moral ve motivasyon kaynağı Kandil’e yönelik ilki 14 Haziran’da başlayan ve nokta operasyonlar şeklinde sürdürülen hava harekatlarında sözde lider kadrodan bazı isimlerin ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirilmesi örgütün hesaplarını da psikolojik dengesini de altüst etti.      

PANİK HAVASI HAKİM 

Örgütte panik havası hakim olurken, haberleşmeyi engellemek için bölgedeki baz istasyonları tahrip edildi. Bununla da yetinmeyen örgüt, civar köylerde yaşayan işbirlikçilerinin cep telefonlarını toplattı. Yalan makinesine de sarılan PKK, Irak ve Türkiye ile bazı ülkelerdeki işbirlikçilerini harekete geçirerek, Ankara karşıtı açıklamalar yapmaya zorladı.     

KIYAFETLER DEĞİŞTİ 

Bölgenin, savaş uçaklarınca sürekli bombalanması ve kamplardaki hedeflerin büyük oranda tahrip edilmesinin ardından güvenli bölge arayışındaki teröristler, küçük gruplar halinde kaçmaya başladı. Söz konusu grupların, çatışmalarda ya da hava harekatlarında ölmeleri halinde “Türk ordusu sivilleri katlediyor” yalanını desteklemek amacıyla sürekli giydikleri ve “leşker” adını verdikleri kıyafetleri çıkartarak, yöre halkı gibi giyindikleri belirlendi. 

ÖLENLER SAKLANIYOR 

Türkiye’ye yönelik her türlü hainlikten kaçınmayan eli kanlı örgüt,  hendek ve çukur operasyonlarında oynadığı “canlı kalkan” oyununu yeniden sahnelemeye hazırlanıyor. Bu kapsamda Irak’ın kuzeyindeki Kürt kentlerinde yaşayan sempatizanlarını Kandil’e yönlendiriyor. Diğer taraftan, örgütün, operasyonlarda ölen teröristlere ilişkin bilgileri de kendi kamuoyundan sakladığı, teröristleri rastgele gömdükleri, irtibat kuran ailelerine de “yaşadıkları ya da arazide oldukları”nı söyledikleri belirlendi.    

PKK’nın İran’a kaçışına TSK duvarı  

TSK’nın Kandil’e başlattığı operasyonun ardından teröristler kaçmaya başladı. PKK’lılar Kandil’den İran’a sızarak kaçma planları yaparken, TSK’dan önemli bir hamle geldi. TSK özel operasyon timleri ve komandolar, İran sınırına çıkarma yaptı. İran sınır hattındaki stratejik Şekif Dağı’na ulaşan Mehmetçik, hainlerin önünü kesmeye çalışıyor. 

TERÖRİSTLER 4 TEMMUZ’DA MÜNBİÇ’TEN AYRILACAK 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında Münbiç ve F-35 savaş uçakların teslimi hakkında önemli açıklamalar yaptı. ABD ve Türkiye arasında varılan Münbiç mutabakatına göre YPG’lilerin Suriye’nin kuzeyinden tamamen ayrılması gerektiğini söyleyen Bakan, ABD’nin teröristlere verdiği silahlarla ilgili olarak “Amerika nasıl verdiyse silahları da geri alacak” dedi. “Şu ana kadar yol haritası tam anlamıyla uygulanıyor. Hiçbir aksaklık yok” diyen Çavuşoğlu, teröristlerin 4 Temmuz’da Münbiç’ten ayrılmaya başlayacağını duyurdu. Dışişleri Bakanı, ABD’nin F-35 savaş uçaklarını Türkiye’ye teslim etmesiyle ilgili de şunları vurguladı: “Hiçbir değişiklik yok. Türkiye davet edildi. Uçak teslimatı yapılacak. Ondan sonra 2020’ye kadar eğitim çalışmaları olacak. Uçakların Türkiye’ye gelmesi 2020 yılında olacak.”