Kargalar bile gülüyor
ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün Kral FM’de katıldığı “Mehmet’in Gezegeni” programında 28 Şubat faşizminin en büyük savunucuları arasında CHP yokmuş gibi “Okullarda, kamudaki başörtüsü sorunu ben çözdüm” iddiasında bulunması hem şaşırttı hem de güldürdü.

ABDULLAH GÜL’E SORUN

Kılıçdaroğlu, “Yusuf Ziya Özcan YÖK Başkanıydı sorun. Üniversitede kızların başörtüsü mü sorulur? dedim. Biz, bütün kızlarımızın okumasını istiyoruz. Sana ne kızın başörtüsünden. Kendisinin yaptığı açıklamalar vardır, ‘Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalar üzerine biz başörtüsü sorununu gündemden çıkardık.’ diye. Abdullah Gül’e de sorabilirler” diye konuştu. Bir kadının giyimiyle kuşamıyla uğraşmanın 21. yüzyılda insanlık dışı bir şey olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Neden başörtüsüyle uğraşanlar sizden gibi görünüyor?” sorusuna da şu cevabı verdi: “Onu bilemiyorum ama benim rahmetli annem de başörtüsü örterdi, ablam hala başörtüsü örter. Muharrem Bey’in annesi de kız kardeşi de başörtüsü örtüyor. Bu, siyasete malzeme edildi ve Türkiye başörtüsü üzerinden enerjisini kaybetti büyük ölçüde. Bu bir taktikti, siyasete malzeme oldu. Bugün siyasete malzeme olmanın tamamen dışında artık.”

İPTAL ETTİREN KİMDİ?

 Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun bu iddiasının hatırlatılması üzerine “Onu kargalara sormak lazım, herhalde epey gülüyordur kargalar” diye konuştu. Türkiye’deki başörtüsü zulmünün baş mimarının CHP zihniyeti ve bu zihniyete sahip olan siyasiler, yargı görevlileri ve üniversite görevlileri olduğunu herkesin bildiğini belirten Bozdağ, “Türkiye’deki başörtüsü zulmünü 28 Şubat’ta, ondan önceki dönemde körükleyen kimdi? 2007 yılında ‘eşi başı örtülü birisi bu ülkede cumhurbaşkanı olmaz’ diye bas bas bağıran kimdi? Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarıydı. Onlar engellemek için uğraştılar. 27 Nisan e-bildirisi, eşi başörtülü birisi Türkiye’ye cumhurbaşkanı seçilmesin diye verilmiş bir bildiridir Ama CHP o bildiriye büyük destek verdi. 2008’de üniversitedeki başörtüsü sorununu çözmek için MHP ile anlaşma yaptık. Anayasa’nın 11. ve  42. maddelerini değiştirdik. Bunu Anayasa Mahkemesi’ne götürüp, ‘rejimin temellerini, laiklik ilkesini yok ediyorsunuz, hukuk devletini yok ediyorsunuz’ deyip, Anayasa Mahkemesine iptal ettiren yine CHP’dir. Bunları unutmadık, daha dün oldu.”