ABONE OL

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile ABD Savunma Bakanı James Mattis'in görüşmesi sona erdi.

Canikli, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında çeşitli temaslarda bulundu.

Bakan Canikli, günün son programında ABD Savunma Bakanı Mattis ile bir araya geldi. NATO Karargahı'ndaki görüşme, 50 dakika sürdü.

MÜNBİÇ’TEN ÇEKİLİN

Görüşmede ağırlıklı olarak Türkiye ile Amerika arasında güven sorununu derinleştiren Münbiç konusunun görüşülmesi bekleniyor. Türkiye, Amerika’nın PKK/PYD’yi desteklemekten vazgeçmesini, Münbiç’teki askerlerini çekmesini ve PKK/PYD’ye verdiği silahları geri almasını istiyor. Ancak Amerika halen bu konuda geri adım atmış değil.

Son olarak geçtiğimiz gün Amerika’nın DEAŞ’la mücadeleden sorumlu en üst rütbeli komutanı Korgeneral Paul Funk, Münbiç’i ziyaret ederek PYD’ye destek görüntüsü vermiş, Ankara’nın uyarılarına rağmen bölgeden askeri varlıklarını çekmeyeceklerini açıklamakla birlikte Türkiye’ye “Askerlerimize yönelik herhangi bir tehdit olduğunda endişeleniyorum. Ancak böyle bir durumda misliyle cevap verir, kendimizi savunuruz” tehdidinde bulunmuştu. Mattis ise Münbiç konusunda Türkiye’nin baskılarının devam ettiğini ancak şu anda herhangi bir durum değişikliği olmadığını söylemişti.

Mattis, Türkiye ile en üst siyasi düzeyden askeri düzeye kadar çalışmaya devam edeceklerini söylemişti.