Münbiç’te derslerini veriyoruz
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asimilasyonu kendilerinin kaldırdığını belirterek “Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. Varsa böyle bir terbiyesizlik yapan, karşısında önce beni bulur, sonra devletimizi bulur” dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürdün Kürt olduğu dışlanmasına asla izin vermeyeceklerini belirterek “Bu ülkede hangi mütedeyyin sadece dini inancı için dışlanıyor? Varsa böyle bir hadsiz, beni ve devletimizi karşısında bulur” diye konuştu. Erdoğanhiçkimsenin hayat biçimine karışılmadığını vurguladı. Erdoğan 24 Haziran seçimlerine 4 gün kala Van ve Adana’da vatandaşlara hitap etti. Bir Van türküsünün “Bu dağda maral gezer, zülfünü tarar gezer, dağ bizim maral bizim, avcı burda ne gezer” sözlerini hatırlatan Erdoğan, “Van bizim, Vanlı bizim. Biz burada teröristleri, haramzadeleri, kendi halkının kanına susamış vampirleri gezdirmeyiz” dedi. Alandakilerin “Vur vur inlesin Muharrem dinlesin” sloganları üzerine Erdoğan, “Değer mi? Siz zaten 24 Haziran’da gereğini yapacaksınız” karşılığını verdi. Türkiye’nin uzun süre terör örgütleri kullanılarak istikrarsızlaştırılmaya çalışıldığını dile getiren Erdoğan, “CHP’nin ağzından terörle mücadeleyi duydunuz mu? Diğerlerinin ağzından duydunuz mu? Onların terörle mücadele diye bir derdi yok. Yeri geldi PKK’yı kullandılar, yeri geldi FETÖ’yü sahaya sürdüler, yeri geldi DEAŞ’ı üzerimize saldılar” ifadelerini kullandı. “Dün bu ülkede insanlar kökenlerinden, inançlarından, meşreplerinden dolayı ayrımcılığa uğruyor, baskı görüyor, zulme maruz kalıyordu” diyen Erdoğan şöyle konuştu: 

KİMSEYE ‘ÖTE GİT’ DENMİYOR

“Bugün böyle bir durum var mı? Ret ve inkar politikalarını, asimilasyonu biz kaldırdık. Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. O benim kardeşim ve böyle bir baskıyı kabul etmemiz mümkün değil. Varsa böyle bir terbiyesizlik yapan, karşısında önce beni bulur, sonra hukukuyla, kolluk güçleriyle devletimizi bulur. Biz buyuz. Bu ülkede hangi mütedeyyin sadece dini inancının gereklerini yerine getirdiği için dışlanıyor? Varsa böyle bir hadsiz, aynı şekilde beni ve devletimizi karşısında bulur. Bu ülkede kimin hayat biçimine karışılmış, kime ‘Öte git’ denmiş? Böyle bir durum da asla söz konusu değildir.”      

CHP’li bir kadın vekilin  İstanbul Üniversitesi’nde başörtülü kızlarımı başlarını açıp ikna odalarına soktuğunu hatırlatan Erdoğan, PKK’nın desteklediği HDP’nin çocukları Kandil’e kaçırılan ailelere zulmettiğini anımsattı. 

Terör meselesini bir ölçüde çözerek, akan kanı durdurabilmek umuduyla siyasi tarihte hiç kimsenin almadığı riskleri aldıklarını belirten Erdoğan, “Biz, ne kadar iyi niyetli adımlar attıysak karşımızdakiler de o kadar alçakça mukabelede bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin alicenaplığını zaafiyet olarak zannetmişler ki olmayacak işlere kalkıştılar” diye konuştu. Erdoğan, “Ağızlarından demokrasi lafını düşürmeyenlerin, ellerine fırsat geçtiğinde nasıl dünyanın en faşist, en gaddar, en zalim insanları haline dönüştüğünü gördünüz değil mi? Her fırsatta ‘Kürtlerin hakları’ diyerek sizi istismar ederken arkada yemedikleri haltı bırakmadılar” dedi.      

TEK YASAK OLAN ŞEY TERÖR

Kürtlerin de hak ve özgürlükleriyle ilgili Türkiye’de bir sorunun bulunmadığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: “Dilinizi her yerde serbestçe kullanıyorsunuz değil mi? Dininizin, inancınızın gereklerini serbestçe yerine getirebiliyorsunuz değil mi? Reddi inkar politikalarından eser kalmadı değil mi? Sizlerin görüşüne, fikrine, zikrine, kılık kıyafetine karışan var mı? Ne diyorlar? ‘Kılık kıyafete karışıyorlar.’ İşte burada buyurun, başı açık olanı da başı örtülü olanı da var. Karışamaz kimse... Bu ülkede hala yasak olan tek bir şey var, o da terördür. Hiç kimsenin ne pahasına olursa olsun, Türkiye’yi yeniden terör bataklığına geri döndürmesine izin vermeyeceğiz. Arkasını eli kanlı katillere dayayarak demokrasi nutku çeken, demokrat değil olsa olsa terörist yardakçısı olur.”

SOKAKLAR GÜL SUYUYLA YIKANDI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişi nedeniyle sokakları gül suyuyla yıkanan Van’da Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, “Kahrolsun PKK” sloganları attı. Mitingde Grup Tillo’nun seslendirdiği sözleri Kürtçe ve Türkçe seçim şarkısı çalındı. Miting alanının çevresinde ise vatandaşların serinlemesi için özel araçlarla gül kokulu su püskürtüldü.  

MÜNBİÇ’TE DERSLERİNİ VERİYORUZ

Erdoğan, “Suriye’de emperyal amaçları olan ülkelerin eteğinin altına girip kantonculuk oynayanlar, derslerini birer birer alıyor. Suriye halkına zulmederek kendilerine bir terör koridoru kurmaya kalkanlara dün Fırat Kalkanı’nda, bu yılın başında Afrin’de derslerini vermiştik. Şimdi de Münbiç’te veriyoruz” ifadesini kullandı.    

ATAK, PKK’NIN ANASINI AĞLATIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere ATAK helikopteri hakkında bilgi verirken “Bunu ateşlediğin zaman varya, PKK’nın anasını ağlatıyor” dedi. Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’de (TUSAŞ) düzenlenen “Gençlik ve Teknoloji Buluşması”nda sorularını yanıtladığı gençlerle, milli imkan ve kabiliyetlerle geliştirilen T129 Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri’nin üretim hattını gezdi. Erdoğan, burada TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ve Savunma Sanayii 

Müsteşarı İsmail Demir tarafından karşılandı. Kotil’den Atak helikopterinin üretim aşamaları, özellikleri ve çalışan personeline ilişkin bilgi alan Erdoğan, gençlere terörle mücadelede Atak helikopterinin önemini anlattı. Erdoğan, gençlere ATAK helikopteri hakkında bilgi verirken “Bunu ateşlediğin zaman varya, PKK’nın anasını ağlatıyor” diye konuştu. Yerli motor konusunda geç kalındığına dikkati çeken Erdoğan, Kotil’den yerli motorun kısa sürede üretilmesi konusunda söz aldı.