Bağcılar Belediyesi gönül sofrasını Mardin ve Bitlis’te kurdu
ABONE OL

Tarihi ve kültürel miraslar arasında yer alan Zeynel Abidin Camii’nin bahçesindeki iftara halk yoğun ilgi gösterdi. Ezanın okunmasıyla önce dualar edildi ardından da misafirler ve ilçe sakinleri hep birlikte iftar yaptı.  Halk ile yakından ilgilenen Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, “Başkanı’mız Lokman Çağırıcı’nın  şahsında Bağcılar Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Ramazan ayı kardeşliğin yoğun bir şekilde yaşandığı, insanların ekmeğini paylaştığı ve bunu yüce Yaratana sığınarak gerçekleştirdiği bir mübarek bir ay. Böyle bir kalabalıkta iftar yapmaktan mutluyuz” ifareleri kullandı.  

İlçede ayrıca bin aileye toplu gıda yardımı, bin işiye bayram hediyesi olarak kıyafet vebin çocuğa da oyuncak verildi. Sokak iftarının ikinci adresi ise Bitlis Merkez oldu. Gökmeydan’da kurulan iftara sofrasına 2 bin 500 kişi katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilahiler okundu salavatlar getirildi. İftara saniyeler kala semaya el açan vatandaşlar, kardeşlik, barış ve bu topraklardaki huzurun kalıcı olması yönünde dua etti.

“Ramazan vesilesiyle artık mesafeleri de aşıyoruz”

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, yaptığı konuşmada “Özlenen tablo bu. Allah’a şükürler olsun ilimiz en güzel huzur, emniyet ve güvenlik iklimini yaşıyor. Ülkemiz üzerinde oynanan hain oyunlara karşı, bu meydanda bulunan erkek, kadın, yaşlı ve genciyle Bitlis’in verdiği cevap işte bu. Bağcılar Belediye Başkanlığı’mızın bu sofranın hazırlanmasında çok emekleri var. Onlara teşekkür ediyorum” dedi.  Bağcılar Belediyesi Başkan vekili Fethi Başaranoğlu ise, “Yurt içinde 39, yurt dışında ise 19 kardeş belediyemiz bulunuyor. Mardin’in Nusaybin ile Bitlis’in Adilcevaz ve Tatvan bizim kardeş belediyelerimizdir. Ortak projeler üretiyoruz. Belediye Başkanı’mız Lokman Çağırıcı yoğun programlarından dolayı aramızda olamadı ancak sizlere sevgi ve selamlarını iletti” diye konuştu.

Ramazan ayının atmosferine ve anlamına uygun geçen kardeş belediye iftarlarını değerlendiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da şu açıklamayı yaptı: “Türkiye’nin doğusu batısı fark etmez biz biriz ve beraberiz. Geleneksel hale getirdiğimiz gönül sofraları sayesinde uzakları yakın ettik. Bu sofralarda yaptığımız paylaşımlarla muhabbetle kardeşliğimizi bereketlendirdik. Yüce Rabbimden bir gün bütün İslam aleminin bu gönül sofrasında toplanmasını niyaz ediyorum”