Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın çok yakında kral olacağı iddia edildi
ABONE OL
Haziran ayı içerisinde gerçekleştirdiği yumuşak saray darbesiyle Muhamemd bin Nayef'in yerine geçen 32 yaşındaki genç veliaht prens Muhammed bin Selman'ın yakın bir vakitte Kral Selman'ın yerine geçeceği iddia edildi.
 
Genç veliaht prensin İçişleri bakanlığına gelmesiyle saray içerisinde tam bir kaos oluştu. Süpriz bir kararla göreve gelen Muhammed bin Selman, ilk iş olarak da Kraliyet ailesi torunlarının Kral olabilmesini sağlayacak anayasa değişikliğini gerçekleştirmişti.
 
Eski içleri bakanı Muhammed bin Nayef'in uyuşturucu bağımlısı olduğu iddiasını yayan Muhammed bin Selman'a yakın isimler, şimdi de Kral Selman'ın alzheimer hastası olduğu iddiasını yaymaya başladı.
 
Öte yandan görevden alındıktan sonra sadece Muhammed bin Selman'a biat ederken görüntülenen Muhammed bin Nayef, o tarihten sonra hiç görülmedi. Muhammed bin Nayef ve ona bağlı adamların tutuklanarak hapse konduğu düşünülüyor.
 
ÇOK SAYIDA MUHALİF TUTUKLANDI
 
Yumuşak saray darbesiyle beraber çok sayıda muhalifi ve Muhammed bin Nayef taraftarını tutuklayan Muhammed bin Selman'ın son günlerde bu tutuklamaları arttırması dikkat çekiyor.
 
Muhammed bin Nayef dahil birçok isimden haber alınamazken, Twitter'da Muhammet bin Selman'a karşı propoganda yürüten Kraliyet ailesi torunlarından Abdulzaziz bin Fahd'ın tutuklandığı  gelen haberler arasında.
 
Katar ve Suudi Arabistan liderleri arasında geçtiğimiz günlerde yaşanan telefon trafiğinin ardından Suudi Arabistan'da yaşayan çok sayıda alim ve vaiz iki ülke arasında itidal çağrısında bulunmuştu.
 
Pazar günü yaşanan bir gelişmeyle Muhammed bin Selman'a bağlı güvenlik güçlerinin aralarında dünyaca meşhur Selman el Avde vaizlerinde bulunduğu en az 20 kişiyi tutuklattığı ortaya çıktı.
 
İSRAİL'E GİZLİ ZİYARET
 
Aynı zamanda İsrailli bir gazeteci olan Noga Tarnopolsky geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'dan İsrail'e gerçekleşen üst düzey gizli ziyarette kimlerin bulunduğunu açıkladı.
 
Noga Tarnopolsky Suudi prens Muhammed bin Selman'ın geçtiğimiz haftalarda gizlice İsrail'e geldiğini ve bir takım görüşmelerde bulunduğunu Twitter hesabı üzerinden açıkladı.