6. Uluslararası Fetih Kupası başlıyor
ABONE OL

Uluslararası Fetih Kupası öncesinde, yoğun katılım başvurusu nedeniyle Geleneksel, Modern ve Olimpik branşlarında 4 ilde ön elemeler yapıldı. 30-31 Mart 2018 tarihinde Malatya'da gerçekleştirilen ilk bölge elemesini 6-7 Nisan tarihleri arasında Kastamonu'da gerçekleşen eleme izledi. Her iki elemeye de 280'in üzerinde sporcu katıldı. 13-14 Nisan tarihlerinde Konya'da gerçekleşen ön elemede ise finale katılacak sporcular 371 okçu içerisinden seçildi. 20-22 Nisan tarihlerinde Bursa'daki elemelere ise rekor sayıda bir katılımla 874 sporcu başvurdu. Türkiye genelinde 34 ilden toplam 1.805 sporcu ön elemeye katıldı.

İlk Ok Özbekistan'dan Atıldı Uluslararası Fetih Kupası'nın tanıtım toplantısı Özbekistan'ın Semerkant şehrinde gerçekleşti. Semerkant'tan başlangıç atışı yapılan Fetih Kupası, Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Dünya Okçuluk Federasyonu'nun ortak girişimiyle düzenlenen en büyük sivil okçuluk müsabakası olarak literatüre girdi. "6. Uluslararası Fetih Kupası"nın tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Özbekistan'ın Semerkant şehrinde bulunan Registan Meydanı'nda Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi N. Bilal Erdoğan, Özbekistan Spor Bakanı Şoakram İsrailov, Özbekistan Turizm Bakanı Aziz Abdulhakimov ve Özbekistan Okçuluk Federasyonu Başkanı Cemalettin Babahanov katılımıyla düzenlendi.

Menzil Rekoru Kırıldı Elemeler sırasında menzil okçuluğu müsabakalarında 472 metre ile Türkiye menzil rekoru da kırıldı. Bunun yanı sıra, 28 Mayıs'ta Küçükçekmece Bezirgan Bahçe'de 250 okçu geleneksel okçuluk menzil yarışmalarında yeni rekoru kırmak için yarışacak. Toplam 55 bin metrekare atış ve etkinlik alanında saha etkinliklerinin yanı sıra çocuk oyun alanları, geleneksel atölyeler gibi etkinlikler ile eleme sahaları adeta birer panayıra dönüştü. 26 Mayıs tarihinde başlayıp 29 Mayıs'taki finallerin ardından sona erecek olan Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışmaları'nda 55 ülkeden dünyanın en iyi 500 okçusu birincilik için yarışacak. Fetih Kupası'nda, olimpik ve geleneksel okçular, Olimpik Yay ve Makaralı Yay, Büyükler Bay-Bayan kategorilerinde kürsüye çıkmak için ter dökecek.