UEFA'dan Galatasaray'a FFP mesajı
ABONE OL

UEFA'nın Milan ile ilgili verdiği finansal fair play kararı, gözleri bu konuda girişimleri bulunan Galatasaray'a çevirdi. İtalyan ekibi gibi UEFA ile anlaşmayı isteyen sarı-kırmızılı ekip, önümüzdeki aylarda gerçekleşmesi beklenen görüşmede sıkı bir kontrolden geçecek. UEFA ise bu konuda ne kadar titiz olduğunu kırmızı-siyahlıların anlaşma talebini geri çevirip, İtalyan ekibiyle anlaşmayı ileri bir tarihe atmasıyla gösterdi.

İki kulüp de zarar açıkladı

Galatasaray ile Milan'ın içinde bulundukları finansal durumlar benzerlik gösteriyor. Örneğin Çizme ekibi son üç sezon için 255 milyon euroluk zarar açıklarken; FFP bağlamında kritik eşikte olan sarı-kırmızılılar da geçtiğimiz aylarda 297 milyon liralık rekor bir dönem zararı açıklamıştı. İtalyanların 2017 ilk altı ayı için açıkladıkları zararsa 32 milyon euroydu. 

Sezona transfer harekatıyla girdiler

Cim Bom sezona Milan gibi bir çok yeni transfer yaparak girdi. On tane yabancı oyuncu transferi yapan Galatasaray gibi İtalyan ekibi de en az 10 transferle kadrosunu güçlendirdi, milyonlarca euroyu transfere akıttı. İki takım da bonservisli olarak bir kaç oyuncusunu elden çıkardı.

Milan'ın özel durumu ve farklılığı

Galatasaray ile Milan'ın durumlarındaki benzerlikler kadar farklılıklar da bulunuyor. İtalyan ekibi kulübü satın almadan doğan ve henüz kasasına girmeyen paraları teminat olarak kabul ettiremedi. Ayrıca kulüp sahibi tarafından sağlanan finansal garantilerde belirsizlikler bulunması, anlaşma isteğinin geri çevrilmesindeki önemli gerekçeler olarak sunuldu.   

Somut gösterge gerekliliği

UEFA'nın Milan ile ilgili aldığı karar, Galatasaray'ın yapacağı savunmada Avrupa'nın patronlarını ikna etmek adına kazanca yönelik somut göstergeler ortaya koyması gerektiğini ortaya çıkarıyor. Milan Avrupa'dan men tehdidi ile de karşı karşıyayken, Cim Bom'un durumu İtalyanlar'dan iyi ve bu yönde bir yaptırıma uğraması beklenmiyor. Galatasaray'ın, UEFA ile yapacağı önümüzdeki yılları kapsayacak anlaşmayı en az kısıtlamayla imzalaması için, her ne kadar yapısı İtalyan ekibinin imzalamak istediği anlaşmadan farklı da olsa, son Milan kararından da yararlanması bekleniyor.    

Skorer