2018’in ilk büyük virüs saldırısı Mac’leri hedef alıyor
ABONE OL
Mevcut antivirüs yazılımlarının henüz tespit edemediği virüs sinsi şekilde yayılmaya devam ediyor ve çoğu kullanıcının henüz enfekte olduğunun farkında bile olmadığı vurgulanıyor.
 
NSA’nın beyaz şapkalı hacker’larından olduğu bilinen Patrick Wardle’ın yaptığı yoruma göre virüs çok gelişmiş bir yapıya sahip değil ancak kullanıcıların bilgisayarlarını sömürmeden, sistemleri zorlamadan bulaştığı için çoğu kişi farkına bile varmıyor. Bu sayede sistemde kalıcılık sağlayıp kişisel verileri çalmaya devam ediyor.
 
Öte yandan virüsün faaliyetleri son derece tehlikeli. Kullanıcılar bankacılık uygulamaları veya şifreyle giriş yapılan servisler kullanırken virüs araya girerek hacker’ların bu siteler üzerinde istediklerini yapmalarına imkan veriyor.
 
Techinside'da yer alan habere göre, bilgisayarınızın enfekte olup olmadığını kontrol etmek için DNS ayarlarınıza bakmanız gerekiyor. Eğer DNS’siniz 82.163.143.135 ve 82.163.142.137 adresleri ile değiştirilmişse, siz de virüsün kurbanları arasındasınız demektir.