Akıllı telefonlar tehlikede Skygofree virüsü sizden habersiz video ve fotoğraf çekiyor
ABONE OL
İlk sürümünün 2014 yılında ortaya çıktığını belirten Kaspersky Lab, virüsün pençesinde olan bir cihaz belirli bir aşamayı geçtikten sonra etrafını dinlemeye ve bu dinlemeleri kayıt altına almaya başlıyor. Bu özellik daha önce başka bir virüs veya casus yazılımda görülmedi. 
 
SKYGOFREE NASIL BİR VİRÜS?
Kaspersky Lab'a göre dünyanın en büyük casus yazılımı olan Skygofree, cihazlarınızda istediklerini kolaylıkla yapabiliyor. Root erişiminin açıklarından faydalanan bu güvenlik düşmanı yazılım, sizin haberini olmadan resim, video çekebilir, konuşmalarınızı dinleyip kayıt altına alabilir, hafızada kayıtlı olan arama geçmişi, sms geçmişi, konum, takvim kayıtlarınızı kendi merkezine iletebilir. 
 
SKYFOGREE ZARARLI MI?
Şuanlık kimseye bir zarar vermemiş olsa da elbette güvenliğimizi tehdit eden her türlü yazılım bizler için zararlı konumundadır. 2014 yılından beri hayatımızda olan Skygofree virüsü, en çok 2017 yılının Ekim ayında yayılmaya başlamış. Virüsün yönlendirdiği bir çok web sitesi 2015 yılında açıldığından bahseden Kaspersky Lab, virüsün en çok İtalya'daki kişileri etkiledini belirtti.