Apple yanlışlıkla eski iOS sürümlerini kullanıma sundu
ABONE OL
iOS 11'in beraberinde getirdiği birçok verimlilik ve güvenlik sorunları çoğu iOS kullanıcısını bir hayli bezdirmiş durumda. Tüm bunların üstüne bir de Apple'ın yeni iOS sürümleriyle birlikte eskiyen iPhone modellerini yavaşlattığını açıklamasıyla birlikte kullanıcılar Apple'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Şirkette dün gece yaşanan kısa süreli aksilikle birlikteyse eski iOS sürümlerine geri dönüş, resmen mümkün hale geldi.
 
 
Yanlışlıkla eski iOS sürümlerini imzalayan Apple, birçok kullanıcının eski iOS sürümlerine resmi olarak geçmesine imkan tanıdı. Reddit üzerinden yayınlanan raporlara göre; bir grup kullanıcı iOS 10, iOS 9 hatta iOS 6.1.3 sürümüne kadar geri döndü.
 
 
 
iOS'un eski günlerine özlem duyan birçok kullanıcı, Apple'ın bu hatasını fırsata dönüştürerek eski sürümlere geçiş yaptı. Normal şartlar altında Apple, yeni bir iOS güncellemesi yayınladığında o sürümü imzalar ve kullanıcılar bu sayede cihazlarına yeni iOS sürümünü kurabilir.
 
Donanım Haber'de yer alan habere göre, bir önceki birkaç sürüm ise yalnızca birkaç gün imzada kalır ve kullanıcıların eski sürümlere dönmesi mümkün kılınır lakin dün gece yaşananlar, kullanıcıların neredeyse 5 sürüm geri gidebilmesine olanak sağladı.