Çin'de en çok satan model, iPhone'u geçerek OPPO R9S oldu
ABONE OL
Küresel pazar üzerinde çeşitli araştırmalar gerçekleştiren Counterpoint Research isimli araştırma şirketi, akıllı telefon pazarının en popüler pazarı Çin üzerinde araştırma gerçekleştidi.  Ülke genelinde en çok tercih edilen modelleri geliştirilen isim şaşırtıcı bir şekilde OPPO firması olarak karşımıza çıkarken, yayınlanan rapordaki en çok satan 10 cihaz arasında ise sadece Çinli üreticilerden farklı olarak Apple firmasının yer aldığını görmekteyiz.
 
Maxicep'in haberine göre, Yayınlanan raporda baktığımız da 2017 yılında Çin'de en çok satılan cep telefonu modelinin OPPO R9S olduğu görülürken, ikincilik koltuğunda iPhone 7 Plus ve üçüncülük koltuğunda ise vido X9 modelinin yer aldığını görmekteyiz. Çin'de en çok satılan telefonlar listesinde 5. sırada iPhone 7 modeli de yer alırken, firmanın yeni nesil cihazları iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X ise yüksek fiyat etiketleri nedeniyle tercih edilmedi.
 
En çok satılan akıllı telefon modellerine baktığımızda Çin merkezli OPPO, vivo, Honor ve Xiaomi firmaları karşımıza çıkıyor. Yani listede yer alan tek Avrupa merkezli telefon üreticisinin Apple firması olduğunu söylemeliyiz. Çerçevesiz OLED ekranlı telefon modellerine duyurlan yoğun talep nedeniyle, 2018 yılında Çin pazarının satışlarında artış gözlemlenmesi bekleniliyor.
 
Counterpoint Research isimli araştırma şirketinin yayınladığı raporda yer alan en çok satılan cep telefonlarının sıralaması şu şekilde: