Ordu’nun Kökenli Köyü’nden dünyaya uzanan teknolojik başarı
ABONE OL

Türkiye’nin geleceğine değer katan ve fırsat eşitliği yaratan sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan Turkcell, ‘Zeka Küpü’ projesiyle Anadolu’nun genç dahilerini desteklemeyi sürdürüyor. 2016’da Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlatılan ve okullara teknoloji laboratuvarlarının açıldığı projenin yeni durağı ise Ordu oldu. Altınordu ilçesine bağlı Kökenli Köyü Ortaokulu öğrencilerinin kısıtlı imkanlarla hayata geçirdiği teknoloji projeleri, Turkcell Zeka Küpü sınıfıyla taçlandı. ABD’de yapılan First Lego League World Festival Turnuvası’nda Bilim Kahramanları Derneğinin de desteğiyle Türkiye’yi temsil eden ve Proje Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Kökenli Ortaokulu’nun genç dâhileri, geleceğin teknolojilerini artık ‘Zeka Küpü’ sınıfında geliştirecek.

İNSANA YATIRIM ÖNEMLİ 

Zeka Küpü sınıfının açılışında konuşan Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Güler, “Turkcell olarak hem hayata bağlanıyoruz hem de geleceği şekillendiriyoruz” dedi. Güler, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tüm çalışmalarımızı bu üç kavramın ışığında gerçekleştiriyoruz. Bizim için teknolojik gelişmeler kadar sosyolojik altyapıya yaptığımız yatırım da önemli. Bu kapsamda önceliğimiz eğitim. Eğitim pahalı bir iş; ama cahilliğin bir ülke ekonomisine maliyeti çok daha yüksek. Benim de içinde yetiştiğim Ordu’nun Kökenli Köyü’nde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmayla  geleceği şekillendirmeyi amaçlıyoruz.” 

YENİ AZİZ SANCARLAR VAR

 Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Türkiye’yi Endüstri 4.0’da bir üst lige çıkartacak ‘Yerli ve Milli Yapay Zeka’yı üretme yolunda insan kaynağının yetişmesine önem veriyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizde de bu amaçla insana yatırımımızı hızla sürdürüyoruz. Anadolu’da yaşayan binlerce ‘Aziz Sancar’ var. ‘Zeka Küpü’ projesiyle gerekli teknolojik donanımı bu gençlere sağlayarak, onların elinden tutmayı hedefliyoruz”. 

2018’DE 10 YENİ LABORATUVAR 

Doğup büyüdüğü Ordu’nun Kökenli Köyü’ne yapılan Zeka Küpü sınıfıyla ilgili olarak Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Güler “İki yıl gibi bir süre içerisinde Türkiye genelinde 19 ilde toplam 24 sınıf kuruldu, 4.500’den fazla öğrenciye yüzyüze eğitim verildi. Bu yıl bu sınıfımız dâhil olmak üzere 10 ilde 10 sınıfı daha öğrencilerimizin kullanımına sunacağız. Aynı zamanda BİLSEM’lerde okuyan 21.500 öğrenciye Maker ve Kodlama kiti dağıtıldı” dedi.