Samsung Galaxy X prototipini CES 2018’de özel olarak sergiledi
ABONE OL
Samsung katlanabilir telefonunun prototipini daha önce de sergilemişti. Güney Koreli şirketin 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde de bu tarz bir etkinlik gerçekleştirdiği iddia edilmişti. CES 2018’deki gösterime katılanlar, Samsung’un biraz daha gelişmiş bir prototip sergilediğini belirtiyor. Güney Koreli şirketin daha fazla geri bildirim almak adına bu özel gösterimlerin çapını biraz daha geniş tuttuğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.
 
Yine de, katlanabilir telefonun nihai formu konusundaki anlaşmazlıklar bitmemiş gibi görünüyor. Samsung’un katlama mekanizması için bir adet içe, bir adet de dışa katlanan seçenek geliştirdiği belirtiliyor. Her iki prototipte de çözülmesi gereken mekanik ve mühendislik sorunlarının olduğu ifade ediliyor.
 
 
İçe katlanan ve istiridye gibi görünen telefonlarda katlama mekanizmasının etrafında küçük bir boşluk oluşuyor. Zaman içinde kullanıma bağlı olarak bu mekanizmanın zayıflaması ve gevşemesi, tasarıma yönelik endişeler arasında başı çekiyor. Samsung’un hâli hazırda 200 bin kez katlamaya bile dayanabilen bir katlanabilir ekran üzerinde çalıştığı söyleniyor. Lenovo’nun prototipine benzeyen dışa katlanan prototipte ise cihazın omurgasının zarar görebileceği belirtiliyor.
 
Samsung Galaxy X 7.3 inç katlanabilir ekran ile gelebilir
Tasarım konusunda nihai kararlar verilmese de, bazı konular kesinlik kazanmış gibi görünüyor. Bunlar arasında ekran boyutu da yer alıyor. Gelen bilgilere göre, Samsung Galaxy X 7.3 inç büyüklüğünde bir ekran taşıyacak. (Teknoblog)