Samsung'un Bixby akıllı hoparlörü, sesin geldiği yöne bakarak konuşan kişiyi tanıyabilecek
ABONE OL
Samsung'un bir süredir sessizce geliştirdiği Bixby akıllı hoparlörü hakkında çok az şey biliyoruz. Ancak, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ve ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'nin yeni patentleri, Güney Koreli teknoloji devinin akıllı hoparlöründen neler beklememiz gerektiği konusunda bizlere iyi bir fikir verdi.
 
 
Let’s Go Digital tarafından yayınlanan patent başvuruları, yedi mikrofon ile birlikte hem ekran hem de kamerayla donatılmış bir cihazı tanımlıyor. Hoparlörün kafası komutları daha iyi almak için sesin geldiği yöne bakabilirken aynı zamanda 360 derece dönebilecek. Ayrıca kamera yüz tanıma özelliği sunacak gibi görünüyor.
 
 
Görüntülü arama da yapabilecek
Kullanıcılar sesli komutlarla veya cihazın dokunmaya duyarlı ekranını kullanarak akıllı hoparlörle etkileşime girebilecekler. Patent başvurusu Bixby'nin metin ve fotoğrafları göstermek için ekranı nasıl kullanabileceğinden de bahsediyor. Ayrıca, internete bağlandığında görüntülü arama yapmak için de kullanılabilecek.
 
 
Yine de bunların sadece birer patent olduğunu ve gerçeğe dönüşmeme ihtimalinin bulunduğunu unutmamak gerekir. Bununla birlikte, Samsung CEO'su DJ Koh'un bu yılın başlarında Samsung'un Bixby merkezli bir akıllı hoparlör yaptığını ve planlarının hoparlörü “premium” bir cihaz olarak pazarlamak olduğunu belirtmişti.
 
(Donanım Haber)