ATA AÖF ders kayıtları nasıl yapılıyor?
ABONE OL

ATA AÖF ders kaydı nasıl yapılacağını öğrenciler araştırmalarını sürdürüyor. ATA AÖF tarafından harç ücretlerine yönelik yayımlanan duyuruda, programların özelliklerine bağlı olarak harç ücretlerinin belirendiği açıklandı. Adayların harç ücretlerini T.C. Kimlik numaraları ile birlikte Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası şubeleri ya da internet bankacılığı aracılığıyla ödeyebilecekleri vurgulandı.


HANGİ BANKALARDAN YATIRILACAK

ATA AÖF öğrencileri 2018-2019 öğretim yılı katkı payı ücretlerini T.C. Kimlik numaraları ile Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası şubeleri ya da internet bankacılığı aracılığıyla ödeyebilecekler. Sağlık alanında lisans tamamlama programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden katkı payı alınacağı belirtildi.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ATA AÖF lisans harç ücretleri Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme, Sosyoloji için 290 lira olarak açıklanırken, Sosyal Hizmet bölümü ücreti 900 lira oldu. ATA AÖF önlisans bölümlerinin harç ücretleri 290 lira, Yabancı Uyruklu öğrenciler dönemlik ücretleri de 600 lira olarak ödenecek.
ATA AÖF sağlık alanında lisans tamamlama Acil Durum ve Afet Yönetimi ile Sağlık Yönetimi bölümleri için 714,5 lira, Sosyal Hizmet bölümü için de 914,5 lira katkı payı ödenecek.
Önlisans Bölümleri İçin;Acil Durum ve Afet Yönetimi 290 TL DönemlikAdalet 290 TL DönemlikBankacılık ve Sigortacılık 290 TL DönemlikBüro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 290 TL DönemlikBilgi Yönetimi 290 TL DönemlikÇağrı Merkezi Hizmetleri 290 TL DönemlikÇocuk Gelişimi 290 TL DönemlikDış Ticaret 290 TL DönemlikEmlak ve Emlak Yönetimi 290 TL DönemlikHalkla İlişkiler ve Tanıtım 290 TL Dönemlikİlahiyat 290 TL Dönemlikİş Sağlığı ve Güvenliği 290 TL Dönemlikİşletme Yönetimi 290 TL DönemlikLojistik 290 TL DönemlikÖzel Güvenlik ve Koruma 290 TL DönemlikReklamcılık 290 TL DönemlikSağlık Kurumları İşletmeciliği 290 TL DönemlikSosyal Hizmetler 290 TL DönemlikSivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği 290 TL DönemlikTıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 290 TL DönemlikTurizm ve Otel İşletmeciliği 290 TL Dönemlik
Lisans Bölümleri İçin;Halkla İlişkiler ve Tanıtım 290 TL Dönemlikİşletme 290 TL DönemlikSosyal Hizmet 950 TL DönemlikSosyoloji 290 TL Dönemlik
Güvenlik Bilimleri Lisans Tamamlama 1,108 TL Yıllık
Yabancı uyruklu öğrenciler dönemlik 600 TL / 250 € ödeyeceklerdir.

ATA AÖF ders kayıtları 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacak. ATA-AÖF ders seçimi hakkında üniversitesinin resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle;

Yeni kayıt ve ara sınıf öğrencilerinizin ders kayıtları 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin ders kayıt işlemleri Fakültemiz tarafından yapılacaktır. Ara sınıf (2. 3. ve 4. sınıf) öğrencilerimiz ise ders kayıt işlemlerini Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden kendileri yapacaktır.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

Derslerin Düzenlenmesi, Yürütülmesi, Ders Kaydı ve Devam Durumu;

MADDE 12 – (1)  Fakülteye kayıtlı öğrenciler, öğrenime devam etmek durumunda oldukları dönemin başında ve kayıt yenileme tarihlerinde, kayıtlarını yeniletmek zorundadırlar. Ders kayıt işlemlerinde sorumluluk tamamen öğrenciye aittir. Belirtilen sürelerde katkı payını ve/veya açıköğretim/uzaktan öğretim materyal ücreti yatırmayan ve ders kaydını yaptırmayan öğrenciler, o yarıyılda/yılda derslere devam edemez, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

(2) Yeni kayıt olmuş veya kaydını yeniletmiş öğrencilerin derslere kaydı doğrudan Dekanlıkça yapılır. Ders veya ders grubu seçilmesi gereken sınıflarda ilgili yarıyıla ait materyal ücretini yatırmış ara sınıf öğrencilerinin FF olan derslerinin kaydı Dekanlıkça, yeni alınacak diğer derslerin kaydı öğrencilerin kendileri tarafından yapılır. Materyal ücretini yatıran ancak ders kaydını yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders kayıtları alabilecekleri dersler arasından 30 krediye kadar Dekanlıkça yapılır.